რატომ უნდა გავხეხოთ გაყინული პური. იდეალური კერძის რეცეპტი

2057

ამას წინათ, ვისწავლე კულინარიული ხრიკი, რომლის გარეშე ფრინველის ხორცს აღარ ვამზადებ! ბატონი უნდა მოათავსოთ საყინულეში მთელი ღამით, მომდევნო დილას კი მსხვილად უნდა გახეხოთ. შემდეგ ქათმის ან ინდაურის მკერდით რამდენიმე მოქმედება უნდა შეასრულოთ, შეწვათ და შედეგად მიიღებთ წარმოუდგენლად გემრიელ კერძს! ასე მომზადებული კერძი თითქმის არაფრით განსხვავდება რესტორანში მომზადებული კერძისგან და გაყინული ბატონი მასში დიდ როლს თამაშობს. აუცილებლად სცადეთ ქათმის ხორცის მომზადება ამ მეთოდით!

დღეს ჩვენი რედაქცია გაგიზიარებთ ქათმის უგემრიელეს რეცეპტს, ყველითა და პომიდვრით.

ინტრედიენტები

  • 600 გრ ქათმის ან ინდაურის მკერდი
  • 2-3 ც პომიდორი
  • 50 გრ ყველი
  • 2 ც კვერცხი
  • 2-3 კბილი ნიორი
  • 100 გრ ფქვილი
  • 1 ც გაყინული ბატონი
  • მარილი, პილპილი გემოვნებით
  • მცენარეული ზეთი შესაწვავად

მომზადების წესი

1. დაჭერით ქათმის მკერდი 0,5 სმ სისქის ნაჭრებად. თითოეული ნაჭერი ჩაქუჩით გააბრტყელეთ, ეცადეთ მათ კვადრატული ან ოვალური ფორმა მისცეთ, შემდეგ მოაყარეთ მარილი და პილპილი.

2. დაჭყლიტეთ ნიორი, პომიდორი წრეებად დაჭერით, ყველი – ზოლებად. ქათმის მკერდის თითოეულ ნაჭერს დააყარეთ ნიორი, დაადეთ ზემოდან პომიდვრის 2 წრე და 4-5 ყველის პატარა ნაჭერი. გადაკეცეთ ხორცი ისე, რომ შიგთავსი დაიფაროს.

3. გაყინული ბატონი მსხვილად გახეხეთ. ამის წყალობით, ქათამი უფრო ხრაშუნა გამოვა. ცალ-ცალკე თასში მოამზადეთ ფქვილი და კვერცხი და ორივე ინგრედიენტს მარილი მოაყარეთ.

4. ქათმის მკერდი ჯერ ფქვილში, შემდეგ კვერცხში და ბოლოს გახეხილ პურში ამოავლეთ.

5. ტაფაზე მცენარეულ ზეთში შეწვით ქათმის ნაჭრები თითოეულ მხარეს დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში.

6. სულ ესაა, შემწვარი ქათამი გაყინული პურის ნამცეცებით მზადაა. გემრიელად მიირთვით!

ამ მეთოდით შემწვარი ხორციდან მომზადების დროს ყველი არ გამოდის, პომიდორი კი წვნიანი რჩება. კერძი ძალიან არომატული და გემრიელი გამოდის.