ნამდვილი პელმენი – სომხური რეცეპტი

0
141

1779 წელს ათასობით სომეხი ეკატერინა II ბრძანებით გადასახლებული იქნა კრიმსკის ნახევარკუნძულიდან დონზე. ამ კუთხის კულინარიას სომხური კვალი დღემდე ეტყობა. სწორედ ამ სამზარეულოს შედევრია დღევანდელი ჩვენი კერძი.

ინგრედიენტები

  • 900გ ფქვილი
  • 2 კვერცხი
  • 750გ საქონლის ხორცი
  • 200გ ღორის ხორცი
  • 1 ხახვი
  • მარილი და წიწაკა გემოვნებით
  • 2 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი
  • 350მლ თბილი წყალი
  • მაწონი
  • 2 ხახვი

მომზადება

1.დიდ ქვაბშ მოათავსეთ კვერცხი, მარილი, წყალი და ფქვილი

вкусные простые пельмени

2.მოზილეთ მაგარი ცომი. დააბურთავეთ. გადაფუთეთ პაკეტში და შეინახეთ მაცივარში 30-40 წუთი.

3.ღორის ხორცი, საქონლის ხორცი, ხახვი – გაატარეთ ხორცსაკეპში. მოურიეთ, მოაყარეთ მარილი და წიწაკა.

простой рецепт пельменей

4.დასვენებული ცომი გაყავით ორ ნაწილად და გააბრტყელეთ თითოეული.

5.დაჭერით კვადრატებად.

постные пельмени с редькой

6.თითეულ კვადრატზე ჩაის კოვზით მოათავსეთ შიგთავსი.

7.შუაზე გადაკეცეთ ცომი, კარგად დააფიქსირეთ კუთხეები.

8.ან უბრალოდ ბოლოები ერთად შეაწებეთ.

простое приготовление пельменей

9.ცხელ წყალში ჩაუშვით 5-6 წუთი.

10.ზემოდან მოასხით მაწონი და მოაყარეთ ხახვი.

простые вкусные пельмени

გემრიელად მიირთვით!

პასუხის გაცემა

გთხოვთ დაწერეთ კომენტარი!
გთხოვთ ჩაწეროთ თქვენი სახელი