ამ რეცეპტისთვის საქონლის ხორცი ქათმით ან ღორით შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ, ყველა შემთხვევაში ძალიან გემრიელი იქნება.
ინგრედიენტები:
- საქონლის ხორცი 1,5 კგ
- პამიდვრის პასტა 2 სუფრის კოვზი ან პამიდორი 1 კგ
- ხახვი 2-3 თავი
- ქინძი 30 გ
- ნიორი 3-4 კბილი
- წყალი 2 ჩაის ჭიქა
- ოხრახუში 50 გ
- მარილი, პილპილი და წიწაკა გემოვნებით
მომზადების წესი:
- საქონლის ხორცი დავჭრათ ძალიან წვრილად და მოვხრაკოთ ნელ ცეცხლზე.
- დავუმატოთ დაჭრილი ქინძი, ხახვი და მოვშუშოთ.
- თუ საჭირო იქნება, დავუმატოთ ცხიმი.
- როცა ხორცი თითქმის მზად იქნება, პამიდვრის პასტა გავხსნათ წყალში (ან ახალი პამიდორი დავჭრათ წვრილად, მოვხარშოთ და გავწუროთ, რათა თესლი არ შეჰყვეს) და დავასხათ კერძს. წვენი ოდნავ უნდა ფარავდეს ხორცს.
- დავუმატოთ დანაყილი ნიორი, დაჭრილი ოხრახუში, შავი პილპილი და წითელი წიწაკა.
- მოვურიოთ და წამოვადუღოთ.
- 7-10 წთ დუღილის შემდეგ გადოვდგათ ცეცხლიდან და კიდევ მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი ოხრახუში.
კერძი მზადაა. გემრიელად მიირთვით!