ბუმბულივით ჰაეროვანი, რბილი, ფაფუკი და საოცრად გემრიელი ხაჭოს კვერები. სიტყვები ვერ აღწერს ამ საოცარ კერძს.
იდეალური ხაჭოს კვერები
რამდენიმე სიტყვა ინგრედიენტებზე. ხაჭო – ყველაზე მთავარი ინგრედიენტი ხაჭოს კვერებისთვის, მასზე ბევრი რამ არის დამოკიდებული. მე ვიყენებ ორ შეკვრა 5% ხაჭოს.
ცომისთვის მე ვიყენებ კვერცხის გულს. ფქვილს ვანაცვლებ მანანის ბურღულით. მისგან ცომუ უფრო ფაფუკი გამოდის.
ინგრედიენტები
- 400გ ხაჭო 5%
- 6 სუფრის კოვზი მანანის ბურღული
- 1 კვერცხის გული
- 1 შეკვრა ვანილი
- ხორბლის ფქვილი
- მცენარეული ზეთი
- საქრის ფხვნილი
- თაფლი
მოზმადება
1.ხაჭოს დაუმატეთ, კვერცხის გული, ვანილი და მანანის ბურღული.
2.მოურიეთ ერთგვაროვნებამდე. შეგიძლიათ გამოიყენოთ ბლენდერი.
3.ცომი დაასვენეთ 25-30 წუთი. ~
4.ცივი წყლით დაისველეთ ხელები და დააბურთავეთ ცომი.
5.მაგიდა დაამუშავეთ ფქვილით.
6.დააფარეთ ჭიქა და აგორავეთ ფქვილში.
7.უმჯობესია ნაკლებად შეეხოთ ცომს ხელით.
8.ცოტა დატკეპნეთ ხაჭოს კვერები.
9.გააცხელეთ ზეთი.
10.შეწვით ორივე მხრიდან 5-7 წუთი. დაახურეთ თავსაფარი.
11.მოაყარეთ შაქრის ფხვნილი.
12.მიირთვით თაფლთან ან ჯემთან ერთად.
გემრიელად მიირთვით!