ცომი მცენარეულ ზეთზე და როგორ გამოვაცხოთ ფხვიერი ნამცხვრები

1614

მარხვის პერიოდში ტკბილეულზე უარი რომ არ თქვათ, გამოიყენეთ საკმაოდ მარტივი რეცეპტი – სამარხვო, ფხვიერი ნამცხვარი მურაბით. ის გარედან რბილი, შიგნით მჟავე გამოდის. ძალიან სწრაფად ცხვება, 10 წუთში მზადაა. დიდხანს არ გაააჩეროთ, რომ ფხვიერი ნამცხვარი არ გამოშრეს.

ასეთი ფხვიერი ნამცხვარი სუფრიდან წამებში გაქრება! სწორედ ამიტომ, გირჩევთ ინგრედიენტები 3–ჯერ გაზარდოთ. 2–ჯერ გავზარდე და ვხვდები, რომ ცოტაა. სხვათა შორის, შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნებისმიერი მურაბა ან კენკრა საკუთარ წვენში.

მარტივი, სამარხვო ფხვიერი ნამცხვარი

დღეს „გასტრონომია“ გასწავლით, როგორ მოამზადოთ სამარხვო შოკოლადის ფხვიერი ნამცხვარი შტოშის მურაბით. ცომი მცენარეულ ზეთზე მზადდება!

ინგრედიენტები:

  • 0,5 ჭიქა მურაბა (ჟოლო – შტოში)
  • 165 გრ შაქარი
  • 130 გრ მცენარეული ზეთი
  • 0,5 ჭიქა კაკაო
  • 1 ჭიქა ფქვილი
  • 1 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
  • მწიკვი მარილი

მომზადება:

1. მოსახერხებელ თასში მურაბა (მე ჟოლოს და შტოშის მურაბა გამოვიყენე), შაქარი და მცენარეული ზეთი კარგად აურიეთ.

2. ფქვილი გამაფხვიერებელთან ერთად გაცერით და თხევადი ნარევი დაუმატეთ. ახლა კაკაო და მწიკვი მარილი დაუმატეთ. ცომი მოზილეთ. ცომი რბილი და ელასტიკური უნდა გამოვიდეს. ცომი დაამრგვალეთ.

3. ცომიდან ნიგზის ზომის ბურთები გააკეთეთ. ჭიქა ან ყავის ფინჯანი გამოიყენეთ და საცხობ ფორმაზე დააწყვეთ.

4. ფხვიერი ნამცხვარი წინასწარ 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 10-15 წუთით აცხვეთ. მნიშვნელოვანია, რომ დიდხანს გაჩერება არ მოგიწიოთ, რადგან ამაზე ფხვიერი ნამცხვრის სისველეა დამოკიდებული.

5. ესეც ასე, სამარხვო შოკოლადის ფხვიერი ნამცხვარი მზადაა. გემრიელად მიირთვით!

რედაქციის რჩევა

რეცეპტში შეგიძლიათ სტაფილო დაამატოთ, რომელიც ნამცხვარს საინტერესო ნოტებს შემატებს. ის თითქმის არ იგრძნობა, ამიტომ შედეგად ბოსტნეულის მობრაწულს არ მიიღებთ, არ ინერვიულოთ. მასში შეგიძლიათ დაამატოთ ფორთოხლის წვენი, მუქი შოკოლადი და ქიშმიში!

ასევე შეგიძლიათ დაამატოთ ნუშის ესენცია, ლიმონის ცედრა ან კაკალი. ჩემი აზრით, ისედაც ძალიან გემრიელია. ზემოდან ფხვიერ ნამცხვარს შეგიძლიათ მურაბა წაუსვათ. ჩემს ოჯახის წევრებს ძალიან მოეწონათ, გირჩევთ!