„ცეპელინებს“ ქათმის ხორცით ვამზადებ. ტრადიციული ლიეტუვური ვარიანტი ისვენებს

2

მოგბეზრდათ ქათმის გულმკერდი ბრინჯით და ფიქრობთ, რა მოამზადოთ? სწორ ადგილას ხართ. გთავაზობთ ერთ ძველ ლიეტუვურ კერძს, მაგრამ განსხვავებულად მოვამზადებთ. სტანდარტული მომზადება დაივიწყეთ. ფანტაზიას გასაქანი მიეცით. კულინარია ხომ ხელოვნებაა. ექსპერიმენტებს მივესალმებით.

ჩვენი პროგრამის მთავარი ნაწილია ქათმის ცეპელინები. სასიამოვნო კერძია, თუ სამზარეულოში დიდი დროის დახარჯვა არ გსურთ, მაგრამ ბევრი ადამიანი უნდა დააპუროთ. კარგ სოუსთან ერთად იდეალურია. დანაყრება გარანტირებულია.

რა მოვამზადოთ ქათმის ხორცისგან

ცოტა განსხვავებებზე. კლასიკური ცეპელინები კარტოფილისგან მზადდება და რაღაცით პელმენს ჰგავს. იმ განსხვავებით, რომ ფარში არა ცომისგან, არამედ კარტოფილისგან მზადდება. კარგი და გემრიელი კერძია, რომელიც ევროპიდან შემოვიდა. არიან ადამიანები, რომელთაც პიურეს გემო ან მის მომზადებაზე დროის დახარჯვა არ უყვართ.

სასურველია, რომ სპეციალური ჯიშის კარტოფილი ბევრი სახამებლით გამოიყენოთ. ბაზრობაზე ან სუპერმარკეტში შესაფერისს ყოველთვის ვერ ვპოულობთ. ამ შემთხვევაში, ალტერნატივას გთავაზობთ. სხვათა შორის, არაფრის მოხარშვა საჭირო არაა. მოგწონთ ხრაშუნა შემწვარი ქერქი? მაშინ დავიწყოთ.

ინგრედიენტები:

  • 600 გ ქათმის ფარში
  • 2 ნაჭერი პური
  • 1 ხახვი
  • 0,5 ჩ/კ ხმელი სუნელი
  • 100 გ ქათმის პარკუჭი
  • 1 ჩ/კ  ხორბლის ფქვილი
  • 1 ჩ/კ კარაქი
  • 200 მლ ნაღები
  • 1 ს/კ მცენარეული ზეთი
  • 100 მლ რძე
  • მარილი

მომზადების წესი:

1. ქათმის პარკუჭები აიღეთ და კარგად გარეცხეთ. გარსისგან გაწმინდეთ და მარილიან წყალში მოხარშეთ. გააგრილეთ და წვრილად დაჭერით. ეს მოვაგვარეთ.

2. ამ დროში თეთრი პური რძეში ჩაალბეთ და კარგად გაწურეთ. ქათმის ფარშს აურიეთ. ხახვი წვრილად დაჭერით და ოქროსფერ შეფერილობამდე შეწვით. ზოგს ხრაშუნა ხახვი უყვარს. ისე გააკეთეთ, როგორც მოგწონთ. ფარშს ხმელ სუნელთან ერთად დაუმატეთ და აურიეთ.

3. ფქვილი კარაქში შეწვით, მუდმივად ურიეთ. ნაღები დაასხით. ადუღებამდე მიიყვანეთ და დაჭრილი პარკუჭები დაუმატეთ. მარილი და წიწაკა დაუმატეთ. გამოვიდა პარკუჭები ნაღების სოუსში.

4. ახლა ფარშიდან კვერები გააკეთეთ და ცოტა სოუსი პარკუჭებით დაუმატეთ. შეკარით და რაღაც უმი კატლეტი შიგთავსით მოამზადეთ. ზომები თვალით აიღეთ, მაგრამ ძალიან დიდის გაკეთებას არ გირჩევთ. თუ ფარში ძალიან წებოვანია, ცეპელინები ფქვილში ამოავლეთ.

5. მულტისახარშში ჩააწყვეთ და 40 წუთით ამზადეთ. თუ ეს სასარგებლო მოწყობილობა არ გაქვთ, ტაფა გამოიყენეთ. ტაფაზე ცოტა ზეთი დაასხით და საშუალო ცეცხლზე შეწვით. ცოტა განსხვავებული გამოვა, მაგრამ ნამდვილად გემრიელი იქნება.

გირჩევთ, რომ ასეთი ცეპელინები თეთრ ბრინჯთან ან წიწიბურასთან ერთად სუფრაზე გაიტანოთ. ნებისმიერი ფაფა გამოგადგებათ. ზოგი მას შემწვარ ხახვთან ერთად მიირთმევს. კარგი სოუსი კერძს უფრო გემრიელს გახდის. პომიდვრის სოუსიც შეგიძლიათ მოამზადოთ. კეტჩუპიც გამოგადგებათ. მაიონეზი ზედმეტია: ასე ცეპელინები უფრო ცხიმიანი გახდება.

ამრიგად, ძველი კლასიკური კერძი განვაახლეთ და მობეზრებულ კარტოფილში არ ვიხრჩობით. ბონუსად, ცეპელინები საფანელში შეგიძლიათ ამოავლოთ. ასე უფრო ხრაშუნა გამოვა. შიგთავსს ცოტა ყველი შეგიძლიათ დაუმატოთ. გემრიელად მიირთვით!