სტუმრებს შეიძლება დაავიწყდეთ, რომელი ცხელი კერძი იყო სუფრაზე, რისგან შედგებოდა წასახემსებელი და რა გამოიტანა დიასახლისმა გარნირად. აი, დესერტი ყველას ახსოვს! სწორედ ამიტომ, დღესასწაულზე ყოველთვის საფირმო ვაშლის რულეტს ვაკეთებ. ამ დესერტის გამო სტუმრები ბოლომდე რჩებიან და დესერტისთვის ადგილს ინახავენ.
ვაშლის რულეტი არა უბრალოდ ცომია შიგნით ვაშლით. დესერტი ჰაეროვანი ბისკვიტისგან შედგება, ხოლო შიგნით რბილი და არომატული კარამელიზებული ვაშლისა და რბილი ნაღების კრემისგან შედგება. მხოლოდ აღწერაც ჭამის სურვილს აღძრავს.
როგორ მოვამზადოთ რულეტი ვაშლით და კრემით
ერთი შეხედვით, ასეთი დიდებული და გემრიელი დესერტის მომზადებას დიდი დრო და მტანჯველი მომზადება სჭირდება. ასე არაა. ვაშლის რულეტი მარტივი დესერტია, რომელსაც რთული ინგრედიენტები და დიდი დრო არ სჭირდება.
ინგრედიენტები:
- 6 ვაშლი
- 20 მლ ლიმონის წვენი
- დარიჩინი გემოვნებით
- 40 მლ მზესუმზირის ზეთი
- 5 გ გამაფხვიერებელი
- 50 გ ნიგოზი
- 150 მლ ნაღები
- 4 კვერცხი
- 150 გ შაქარი
- 10 გ სახამებელი
- მწიკვი მარილი
- 100 გ ხორბლის ფქვილი
- 16 გ ვანილის შაქარი
- 250 გ ყველი მასკარპონე
- 2 ს/კ შაქრის ფხვნილი
მომზადების წესი:
1. ვაშლი გათალეთ, შუაგული მოაშორეთ და კუბებად დაჭერით. 70 გ შაქარი, ლიმონის წვენი დაუმატეთ და აურიეთ.
2. ტაფაზე გადაიტანეთ, სახამებელი დაუმატეთ და სუსტ ცეცხლზე 5-7 წუთით შეწვით. პერიოდულად აურიეთ.
3. საცხობ ფორმას პერგამენტის ქაღალდი დააფინეთ, ვაშლი თანაბრად გაანაწილეთ და დარიჩინი მოაყარეთ.
4. კვერცხის გულები და ცილები დააცალკევეთ. კვერცხის ცილები მარილთან ერთად ათქვიფეთ. დარჩენილი შაქარი დაუმატეთ, ათქვეფა გააგრძელეთ. მყარი მასა უნდა მიიღოთ.
5. თითო–თითო კვერცხის გული დაუმატეთ, მზესუმზირის ზეთი ჩაასხით და ათქვეფა გააგრძელეთ.
6. კვერცხის ნარევს ფქვილი, გამაფხვიერებელი და 8 გ ვანილის შაქარი დაუმატეთ. ცომი მოზილეთ.
7. მზა ცომი ვაშლზე თანაბრად გაანაწილეთ. წინასწარ 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 30 წუთით აცხვეთ.
8. ყველი მასკარპონე, ნაღები, დარჩენილი ვანილის შაქარი და შაქრის ფხვნილი ათქვიფეთ.
9. ვაშლის ფენას მზა კრემი წაუსვით და დაქუცმაცებული ნიგოზი მოაყარეთ.
10. რულეტი დაახვიეთ. პერგამენტში გაახვიეთ და მაცივარში 3-4 საათით შეინახეთ.
სუფრაზე გატანამდე ვაშლის რულეტს გასაფორმებლად შაქრის ფხვნილი მოაყარეთ. გაჭრილი დესერტი საოცრად ლამაზია. რბილი, ზომიერად ტკბილი გამოდის. თითოეული ნაჭერი ჰაეროვანი ცომის და ნაზი კრემის წყალობით პირში დნება. ჩაიდანი ადუღებას ვერ მოასწრებს, რომ ოჯახის წევრები უკვე დესერტის გარშემო შეიკრიბებიან.