შვეიცარული ფრიკადელკები უდაოდ ძალიან გემრიელია. მთელს მსოფლიოს მოედო ეს კერძი. მისი მომზადების უამრავი ვარიაცია არსებობს.
მომზადება
- ფარშს დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, მვანილი და ნიორი. დაუმატეთ კვერცხი, საფანელი, პაპრიკა, მარილი, წიწაკა, ძირა და კარრი.
- მიღებული ფარშისგან მოამზადეთ ფრიკადელკები.
- კარტოფილი გაჭერით შუაზე, ამოიღთ გული და შეწვით ზეთში.
- გახეხეთ ყველი, ნაწილი მოათავსეთ კარტოფილში. ზემოდან დაადეთ ხორცის ფრიკადელკები და ისევ მოაყარეთ ყველი.
- მოაყარეთ სანელებლები, მოასხით წყალში გახსნილი პომიდვრის პასტა. გამოაცხეთ 220 გრადუსზე 30 წუთ.
გემრიელად მიირთვით!