ფენოვანი და ნაზი საფუვრიანი ორცხობილა. დეტალური რეცეპტი

2434

ბებიამ კულინარიული რვეულები მემკვიდრეობით გადმომცა. იმდენი რეცეპტია ჩაწერილი! აქ არის რთული სადღესასწაულო კერძები, მარტივი ყოველდღიური კერძები, სხვადასხვა საბჭოური სალათები, არომატული ცომეული. საინტერესოა, რომ გარკვეული რეცეპტები საჭირო დროს თვალში მხვდება. ახლაც რვეულს ვფურცლავდი და დეტალური აღწერა ვიპოვე, როგორ მოვამზადო საფუვრიანი ორცხობილა „პავლოსკოე“.

სახელმა მაშინვე ბავშვობაში დამაბრუნა და მოგონებები აღმიძრა. ბებია ასეთ დესერტს ჩაიზე მისაყოლებლად აცხობდა და დახმარების  უფლებას გვაძლევდა. მაშინვე ფენოვანი ორცხობილის სასიამოვნო კარაქის გემოს ვგრძნობდით. იმავე დღეს ოჯახისთვის გამოვაცხვე. ახლა მათი საყვარელი ცომეულია: ყოველდღე მთხოვენ.

როგორ მოვამზადოთ ლეგენდარული საფუვრიანი ორცხობილა

ერთ დროს საბჭოელ დიასახლისებს შორის წარმოუდგენლად პოპულარული იყო. ეს მარტივად აიხსნება: მარტივი ინგრედიენტები სჭირდება და სახლის პირობებში მისი მომზადება ადვილია. სიმარტივის მიუხედავად ძალიან გემრიელი გამოდის: ფენოვანი, ამავდროულად რბილი და ნაზი.

ინგრედიენტები:

  • 50 მლ რძე
  • 1 კვერცხი
  • 1,5 გ ვანილი
  • 1,5 ჩ/კ საფუარი
  • 150 გ კარაქი
  • მწიკვი მარილი
  • 200 გ შაქარი
  • 350 გ ხორბლის ფქვილი

მომზადების წესი:

1. რძე, ვანილი, საფუარი, მარილი, 50 გ შაქარი, კვერცხი და გამდნარი კარაქი აურიეთ.

2. ფქვილი დაუმატეთ და მოზილეთ. პარკში გაახვიეთ და 10 წუთით საყინულეში შეინახეთ.

3. ცომს ფქვილი მოაყარეთ და გააბრტყელეთ. ცომის ნახევარს შაქარი მოაყარეთ და მეორე ნახევარი დააფარეთ. საგორავი გადაატარეთ. ეს 3–ჯერ გაიმეორეთ.

4. ცომი კვადრატის ფორმაზე გააბრტყელეთ და ფიგურული დანით ულუფებად დაჭერით.

5. საცხობ ფორმაზე დააწყვეთ. 180 გრადუსზე 20-25 წუთით აცხვეთ.

ერთადერთი საიდუმლო ორცხობილის სახელია. რატომ ჰქვია „პავლოსკოე“? პასუხი ინტერნეტ სივრცეშიც ვერ ვიპოვე. ეს გამოცანად რჩება.