საფუარიანი ბლინების რეცეპტი და როგორ გავყინოთ დიდი რაოდენობით

1024

„სტუმრად ბლინებზე გელოდებით, გუშინ თქვენი საყვარელი, აჟურული შევწვი“ – დამითანხმა დედამთილმა ტელეფონით. გუშინდელი ბლინები სტუმრებს? ნუთუ ჩემმა საყვარელმა დედამთილმა, 30 წლიანი გამოცდილების მქონე მზარეულმა ხრიკებს მიმართა და ძველი ბლინებით გამასპინძლება გადაწყვიტა? აუცილებლად სტუმრად წასვლა და გარკვევა გადავწყვიტე.

წარმოიდგინეთ, როგორი გაოცებული ვიყავი, როცა ნატალიმ ჩაისთან ახალთახალი ბლინები გამოიტანა! გულწრფელად, გუშინდელს არ ჰგავდა. საფუარიანი ბლინების საფირმო რეცეპტის შესახებ ვიცოდი, მაგრამ საიდუმლოს იმწამსვე ვერ მივხვდი. აღმოჩნდა, რომ არანაირი სირთულე არაა. უბრალოდ ბლინები განსაკუთრებული მეთოდით უნდა გაყინოთ.

საფუარიანი ბლინები

გასაყინად ყველაზე უკეთ საფუარით და რძით მომზადებული ბლინები გამოგადგებათ. ის არ იხევა, ელასტიკური რჩება და ყოველთვის ჰაეროვანი და ნახვრეტებიანი გამოდის.

ინგრედიენტები:

  • 1 ჩ/კ მშრალი საფუარი
  • 250 გრ ფქვილი
  • 500 მლ რძე
  • 2 კვერცხი
  • 2 ს/კ მცენარეული ზეთი
  • 1 ს/კ შაქარი
  • 0,5 ჩ/კ მარილი
  • მცენარეული ზეთი შესაწვავად

ბლინი კარგად რომ ამოვიდეს, ხარისხიანი საფუარი შეარჩიეთ. მშრალი შეგიძლიათ ახლით ჩაანაცვლოთ და პირიქით: 15 გრ ახალი, დაპრესილი საფუარი 1 ჩ/კ მშრალი საფუარის ტოლია.

მომზადება:

1. 200 მლ რძე შეათბეთ და მასში შაქარი გაადნეთ. საფუარი დაუმატეთ და თბილ ადგილას გააჩერეთ. სანამ საფუარი ამოდის, ცომი მოამზადეთ.

2. კვერცხი, მარილი და მცენარეული ზეთი აურიეთ. შემდეგ ამოსულ საფუარს აურიეთ. მცირე პორციებით ფქვილი დაუმატეთ. კარგად აურიეთ, რომ გოროხები არ გაჩნდეს.

3. ცომს საკვები ცელოფანი გადააფარეთ და თბილ ადგილას გააჩერეთ. როცა ცომი ზომაში გაიზრდება, დარჩენილი, თბილი რძე დაუმატეთ და ყველაფერი ნაზად აურიეთ.

4. ცომი თხელ ფენად ტაფაზე დაასხით. ტაფას წინასწარ მცენარეული ზეთი წაუსვით. როცა ბლინის ზედაპირზე ნახვრეტები წარმოიქმნება, მეორე მხარეს გადააბრუნეთ.

გაგრილებული ბლინები პოლიეთილენის პაკეტში მჭიდროდ შეახვიეთ. ასეთი სახით 2-3 დღე ახალი დარჩება. დიდხანს შესანახად ბლინები პორციებად გაყინეთ. ამასთან თითოეულ ბლინს გამდნარი კარაქი წაუსვით. შემდეგ საკვები პარკი კარგად დაახვიეთ.

ასე ბლინები გალღობის შემდეგ ერთმანეთს არ მიეკვრება და არ გაიხევა. მიკროტალღურ ღუმელში ან ჩვეულებრივ ღუმელში შეათბეთ და ახალ მომზადებულის გემო ექნება. ბლინები შიგთავსით სჯობს კონტეინერებში გაყინოთ.

საყინულეში პროდუქტების შენახვის ვადა უსასრულო არაა. განსაკუთრებით ეს ხორციან პროდუქტებს ეხება. ბლინი შიგთავსით შეგიძლიათ 2-3 კვირა შეინახოთ, შიგთავსის გარეშე – 3 თვეზე მეტხანს. კვების პროდუქტების განმეორებით გაყინვა რეკომენდებული არაა.

თუ ბლინის რეცეპტი მოგეწონათ, მეგობრებს სოციალურ ქსელში გაუზიარეთ.