რბილი და უგემრიელესი ცხობილა ხრაშუნა ქერქით. ჯემიანი ფუნთუშების მომზადება ამ რეცეპტის მეშვეობით გაგიადვილდებათ.
ინგრედიენტები
- ხორბლის ფქვილი 200გ
- შაქრი 40გ
- რძე 100მლ
- მშრალი საფუარი 3გ
- კარაქი 50გ
- კვერცხი 1 ცალი
- ვანილი 8გ
- მარილი 1/2 ჩაის კოვზი
- ვაშლის ჯემი 180გ
მომზადება
- თბილ რძეს დაუმატეთ 3 სუფრის კოვზი ფქვილი.
- შემდეგ 0,5 სუფრის კოვზი შაქარი და მშრალი საფუარი.
- მიღებული მასა შეფუთეთ და მოათავსეთ თბილ ადგილას 1 საათი.
- შემდეგ, დაუმატეთ დარჩენილი შაქარი, მარილი და ვანილი.
- ათქვიფეთ კვერცხი და მისი ნახევარი დაუმატეთ რძის მასას. მეორე ნახევარს ფუნთუშების დასამუშსავებლად გამოვიყენებთ.
- კარგად მოურიეთ და დაუმატეთ გაცრილი ფქვილი. მოზილეთ ცომი დაახლოებით 10-15 წუთი.
- შემდეგ დაუმატეთ დარბილებული კარაქი. ისევ კარგად მოურიეთ.
- ცომი უნდა გამოგივიდეთ რბილი, მაგრამ არა წებოვანი. ცომი დაამრგვალეთ და მოათავსეთ ზეთით დამუშავებულ ჯამში.
- ჯამი შეფუთეთ და მოათავსეთ თბილ ადგილას 2 საათი.
- ჩაზელვის შემდეგ ცომი გაყავით 8 ნაწილად. თითოეული ნაწილი დააბურთვეთ და გადააფარეთ ხელსახოცი. დაელოდეთ 10-15 წუთი.
- გააბრტყელეთ თითოეული ნაწილი მრგვლად, ცენტრში მოათავსრთ 1 სუფრის კოვზი შიგთავსი და თანაბრად გადაანაწილეთ (კუთხიდან შიგთავსი დააშორეთ 1,5-2სმ).
- დაახვიეთ რულეტისებურად, კარგად დააფიქსირეთ კუთხეები.
- წაუსვით კვერცხი.
- გამოაცხვეთ 170 გრადუსზე 15-20 წუთი.
- მოაყარეთ შაქრს ფქვნილი.
გემრიელად მიირთვით!