მთავარი ნიშნები, რომ დახლზე წვნიანი და ახალი კომბოსტოა

195

სეზონური ხილი და ბოსტნეული ბევრი ვიტამინით მდიდარია. ამის და შეუდარებელი გემოს წყალობით ზაფხულში მსუბუქი სალათების მირთმევა ძალიან გვსურს. მის მოსამზადებლად მხოლოდ ხარისხიანი პროდუქტები უნდა შეარჩიოთ. Gastronomia.ge–ს რედაქცია გასწავლით, როგორ შეარჩიოთ ახალი და წვნიანი კომბოსტო.

ბაზარში საუკეთესო კომბოსტოს მოსაძებნად ყურადღება მიაქციეთ რამდენიმე პუნქტს. ასე გემრიელ და ხრაშუნა ბოსტნეულს მარტივად შეარჩევთ და სალათი თქვენი შესრულებით ნომერ პირველი წასახემსებელი გახდება საზაფხულო სუფრაზე.

როგორ შევარჩიოთ კომბოსტო სწორად: ძირითადი წესები

მთავარი ნიშნები

  • ფერი. ბაზარში ან მაღაზიაში კომბოსტოს არჩევისას მის ფერს ყურადღება აუცილებლად მიაქციეთ. კომბოსტოს თავი უნდა იყოს ღია მწვანე, მწიფე ლაიმის ქერქის მსგავსი. მოყვითალო ფერი ნიშანია, რომ კომბოსტო ძველია.
  • სიმტკიცე. კომბოსტოს შეეხება. როგორია შესაგრძნებად? თუ კომბოსტო მტკიცე და მკვრივია, მაშინ ახალია. ძალიან რბილია? ბოსტნეული შიგნიდან უკვე გაფუჭებულია.
  • ფოთლების მდგომარეობა. კომბოსტოს ფოთლები რბილი არ უნდა იყოს. კარგია, თუ ბოსტნეულის ხიკვს მჭიდროდ ეკვრის. გახსოვდეთ, რომ ცენტრს მხოლოდ რამდენიმე ფოთოლი შეიძლება მოშორდეს.
  • დაზიანების ნიშნები. კომბოსტო ლპობის ნიშნებზე ყურადღებით შეამოწმეთ. დამჭკნარი ფოთლები, რომლებზე ლაქებია, არ აიღოთ.

როგორ შევინახოთ კომბოსტო

ბოსტნეული დიდხანს ახალი და ხრაშუნა რომ დარჩეს, მაცივარში შეინახეთ. ასე ყველა საკვებ თვისებას შეინარჩუნებს და მაქსიმალურად გემრიელი იქნება. კომბოსტო პარკში მოათავსეთ და მაცივარში შეინახეთ. ამ მეთოდით კომბოსტო მთელი 14 დღე შეგიძლიათ შეინახოთ.

არ დაგავიწყდეთ, რომ მსხვილი კომბოსტო ჩვეულებრივ ძალიან ნაჯერი და რბილია. ამით გამოირჩევა პატარა კომბოსტოსგან, რომელიც ხშირად ხისტია.