თაფლის ნამცხვარი ქლიავით

822

ქლიავის ნამცხვარი უგემრიელესი გამოდის!

ჩემს შვილებს ძალიან მოსწონთ, ამიტომაც ხშირად ვამზადებ.

ინგრედიენტები

  • 8-10 ქლიავი
  • 4 კვერცხი
  • 3 სუფრის კოვზი თაფლი
  • 100გ შაქარი
  • 1,5 ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი
  • 280გ ფქვილი
  • მარილი

დამატებით

  • 1 სუფრის კოვზუ თაფლი
  • 1 სუფრის კოვზი წყალი

მომზადება

1.ღუმელი გაახურეთ, ხოლო გამოსაცხობი ფორმა ამოფინეთ ქაღალდით.

2.ღრმა ჯამში მიქსერით ათქვიფეთ კვერცხი და მარილი. დაუმატეთ თაფლი, შაქრი და ათქვიფეთ 4 წუთი.

3.ფქვილს დაუმატეთ გამაფხვიერებელი. მშრალი ინგრედიენტები დაუმატეთ კვერცხის მასას. მოურიეთ.

4.გარეცხეთ ქლიავი, დაჭერით 4 ნაწილად. გადაანაწილეთ ფორმაზე.

5.ქლიავს მოასხით ცომი.

6.გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 30-35 წუთი.

7.გააგრილეთ ნამცხვარი, გადმოაბრუნეთ ნამცხვარი.

8.სუფრის კოვზ თაფლს დაუმატეთ 1 კოვზი წყალი. მოურიეთ და მოასხით ნამცხვარს.

გემრიელად მიირთვით!