გასაოცარი მარინადი, რათა უბრალო თევზი ოქროს თევზად აქციოთ

967

ინგრედიენტები

  • 600გ ქაშაყი
  • 2 ხახვი
  • 400მლ წყალი
  • 2 სუფრის კოვზი მარილი
  • 3 დაფნის ფოთოლი
  • 200მლ მცენარეული ზეთი
  • 4გ მშრალი მიხაკი
  • 1 ჩაის კოვზი კაკალი ქინძი
  • 2 სუფრის კოვზი ვაშლის ძმარი

მომზადება

1.გაასუფთავეთ თევზი, გარეცხეთ ფილე გამდინარე ცივი წყლით.

2.თევზს მოაშორეთ კანიდა დაჭერით. ახლა კი დავიწყოთ მარინადის მომზადება. აიღეთ ღრმა ქვაბი, მოათავსეთ მარილი, წყალი და დაჭრილი თევზი. დაელოდეთ 2 საათი.

გაასუფთავეთ ხახვი და დაჭერით მრგვლად. ცალკე ჯამში გააერთიანეთ ზეთი და ძმარი.

3.2 საათის შემდეგ გადაასხით მარინადი და თევვზი ჩვეულებრივი წყლით გარეცხეთ. თევზი მოათავსეთ ქილაში ხახვთან და სანელებლებთან ერთად. მოასხით ზეთი და ძმარი.

სკუმბრია მარინადში

ინგრედიენტები

  • 2 სკუმბრია
  • 4 სუფრის კოვზი მარილი
  • 1,5 სუფრის კოვზი შაქარი
  • 1 ჩაის კოვზი ქინძი
  • 80მლ ძმარი
  • 2გ გამომშარლი მიხაკი
  • 20გ ღვინის კენკრა
  • 4გ სურნელოვანი წიწაკის მარცვლები
  • 3 დაფნის ფოთოლი
  • 0,5 ჩაის კოვზი შავი წიწაკა
  • 1ლ წყალი

მომზადება

1.პირველ რიგში მოამზადეთ მარინადი. ამისატვის თევზის გარდა ყველა ინგრედიენტი მოათავსეთ ქვაბში, აავსეთ წყლით, მოხარშეთ. ადუღების შემდეგ გადმოიტანეთ ცეცხლიდან და გააგრილეთ.

2.სანამ მარინადი გრილდება, გაასუფთავეთ სკუმბრია და კარგად გარეცხეთ, სუფთა თევზი მოათავსეთ კონტეინერში.

3.მოასხით მარინადი და დაელოდთ 2 დღე.

წითელი თევზი

ინგრედიენტები

  • 1კგ წითელი თევზი
  • 2,5 სუფრის კოვზი მარილი
  • 1 სუფრის კოვზი შაქარი
  • 2 დაფნის ფოთოლი
  • 1/3 ჩაის კოვზი ქინძი
  • 0,5 ჩაის კოვზი შავი წიწაკა
  • როზმარინი

მომზადება

1.კარგად გადაურიეთ სანელებლებს.

2.წაუსვით მიღებული მასა ფილეს ყველა მხრიდან, მოათავსეთ შუშის ჭურჭელში და დააფარეთ თავსაფარი.

3.შეინახეთ მაცივარში.

გემრიელად მიირთვით!