გამოაცხვეთ უგემრიელესი, ჰაეროვანი კარტოფილი როზმარინით

1384

ჯეიმი ოლივერი ნამდვილი კულინარიული გურუა, მან იცის, როგორ მოამზადოს ყველაზე რთული და გამაღიზიანებელი კერძები ძალიან სწრაფად. მისი შოუს მეშვეობით ძალიან ბევრმა დიასახლისმა ისწავლა სხვადასხვა საუცხოო და საოცარი კერძის მომზადება. ჯეიმი ოლივერის ხელში ჩვენთვის ყველაზე უბრალო პროდუქტიც კი ნამდვილ კულინარიულ შედევრად იქცევა. ამის ერთ-ერთი მტკიცებულება გახლავთ გამომცხვარი კარტოფილი. ბოსტნეული ასეთი გარნირით სამეფო დელიკატესს ჰგავს. ინგრედიენტების წარმატებული კომბინაცია ბოსტნეულის გარე ნაწილს შეფერილობას უცვლის, ხოლო შიგნით კარტოფილი ძალიან ჰაეროვანი და წვნიანია.

ინგრედიენტები

  • 1 კგ კარტოფილი
  • 2 ს.კ. ღვინის ძმარი
  • 3-5 ც როზმარინი
  • დაფქული შავი პილპილი გემოვნებით
  • 5 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
  • 4-5 კბილი ნიორი
  • მარილი გემოვნებით

მომზადების წესი

  1. გარეცხეთ, გათალეთ და 4 ნაწილად გაჭერით კარტოფილი, ხარშეთ 10 წუთის განმავლობაში, შემდეგ კი გადაღვარეთ ზედმეტი სითხე.
  2. საცხობ ფორმას წაუსვით ზეთი და დაალაგეთ მასზე კარტოფილი, დაუმატეთ მარილი და პილპილი.
  3. ღუმელი 190 გრადუსზე გააცხელეთ და მასში მოათავსეთ კარტოფილი 10-15 წუთით. ბოსტნეულმა ფერი უნდა იცვალოს.
  4. ღრმა ჯამში შეურიეთ ერთმანეთს გაურჩეველი ნიორი, როზმარინის ღეროები, ღვინის ძმარი და ზეითუნის ზეთი. გამოდგით კარტოფილი ღუმელიდან და მოასხით ზემოდან არომატული ნაზავი.
  5. კვლავ გამოაცხვეთ კარტოფილი 10-15 წუთის განმავლობაში.

ასეთი არომატული და გემრიელი კარტოფილი ნამდვილად არ გექნებათ გასინჯული. აუცილებლად გაუზიარეთ რეცეპტი მეგობრებს!