სიმინდის ფაფა, რომელიც უმარტივესად მზადდება – ერთ-ერთი დაბალკალორიული კერძია, ამასთანავე ძალიან მდიდარია მიკროელემენტებით.
სიმინდის მარცვალი არსებობს პატარა, საშუალო და დიდი ზომის. პატარა ზომის მარცვლეს სწრაფი მომზადების ფაფებისთვის იყენებენ. მას 15 წუთი ამზადებენ დაბალ ცეცხლზე.
ინგრედიენტები
- 2,5 ჭიქა წყალი
- 1 ჭიქა სიმინდის ფქვილი
- მარილი გემოვნებით
მომზადება
1.სიმინდის ფხვნილი გააშრეთ ღუმელში.
2.უნდა გამოიყენოთ ღრმა და სქელი ქვაბი.
3.მარილიანი წყალი აადუღეთ. ნელ-ნელა ჩაყარეთ ფქვილი და თან ურიეთ.
4.მოხარშეთ ფაფა შესქელებამდე 15-20 წუთი.
5.მზა ფაფა მოათავსეთ საჭრელ დაფაზე. ის იმდენად სქელი უნდა იყოს, რომ არ დაიშალოს.
6.ამ კერძს უხდება სოკო, მოთუშული ბოსტნეული ან არაჟანი.
გემრიელად მიირთვით!სიმი