ბოსტნეულის ფხლის გარეშე ქართული სუფრა წარმოუდგენელია. გემრიელი, სამარხვო, დაბალკალორიული და სურნელოვანი კერძი, რომელსაც ყოველი დიასახლისი თავის პატარა შტრიხს ჰმატებს.
ინგრედიენტები
- 600 გრ ჭარხალი
- 1 ჭ ნიგოზი
- 1 კონა ქინძი
- 1 ს.კ. ძმარი
- 1 კბ ნიორი
- 1 ჩ.კ. უცხო სუნელი
- 1 კგ ისპანახი ან 800 გრ მწვანე ლობიო
- 1 ჩ.კ. ქონდრის თესლი
- ბროწეულის მარცვალი გემოვნებით
- მარილი გემოვნებით
მომზადება
- გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში ნიგოზი, ნიორი და მწვანილი.
- დაჭერით წვრილად ხახვი.
- ისპანახს დაასხით მდუღარე წყალი, გააჩერეთ ცოტა ხნით, შემდეგ დაწურეთ და დაჭერით.
- მოხარშეთ მწვანე ლობიო და ჭარხალი ცალ-ცალკე (თუ ლობიოს ამზადებთ), შემდეგ დაჭერით წვრილად.
- შეურიეთ ბოსტნეული და ნიგვზის მასა, დაამატეთ ძმარი, სუნელები, კარგად მოურიეთ.
- მზა კერძს მოაყარეთ ბროწეულის მარცვლები.
გემრიელად მიირთვით!