აი ასე მარტივად შეგიძლიათ მოამზადოთ ევროპული დონის დელიკატესი. ძროხის ენა საწებლით საოჯახო ვახშმისთვისაც და სადღესასწაულო სუფრისთვისაც კარგი იდეაა.
ინგრედიენტები:
- საქონლის ენა – 400-500 გ
 - მწვანე ხახვი – 100 გ
 - არაჟანი – 100 გ
 - მზა მდოგვი 1 ჩაის კოვზი
 - პირშუშხა – 20 გ
 - ახალი ქინძი – 30 გ
 - კამა – 30 გ
 - მჟავე კიტრი – 200 გ
 - ოხრახუში – 20 გ
 - მარილი და მწვანე წიწაკა გემოვნებით
 
მომზადების წესი:
- ძროხის ენა გავრეცხოთ, ჩავდოთ ქვაბში, დავასხათ წყალი, ჩავუმატოთ ხახვი, სტაფილო, დაფნის ფოთოლი, მარილი და მოვხარშოთ თავდახურული.
 - მოხარშული, შეგრილებული ენა გავფცქვნათ, დავჭრათ გრძელ, ნაჭრებად და დავაწყოთ ლანგარზე.
 - ზემოდან მოვასხათ საწებელი ისე, რომ ენა დაიფაროს.
 - გარშემო შემოვუწყოთ მჟავე კიტრი და გავაფორმოთ ოხრახუშის ფოთლებით.
 
საწებლის მომზადება:
წვრილად დაკეპილი მწვანე ხახვი, ახალი ქინძი, კამა, მზა მდგოვი, გახეხილი პირშუშხა, მწვანე წიწაკა და არაჟანი კარგად ავურიოთ ერთმანეთში და შევაზავოთ მარილით.
            







