რატომ უნდა მოამზადოთ ქაშაყის რულეტი? იმიტომ რომ ეს არის კერძი, რომელიც ძალიან გემრიელი და სასარგებლოა, მათ შორის ავადმყოფი ადამიანისთვისაც. მაშ ასე, მოამზადეთ ახლავე…
ინგრედიენტები:
- თევზი – 120 გრამი
- თეთრი პური – 20 გრამი
- არაჟანი – 20 გრამი
- რძე – 30 გრამი
- კარაქი – 10 გრამი
- თეთრი ფქვილი – 1/2 ჩაის კოვზი
- ერთი კვერცხის ცილა
მომზადების წესი:
- ქაშაყის რბილი ნაწილი გავატაროთ ხორცსაკეპ მაქანაში დამბალ პურთან ერთად.
- მივუმატოთ 5 გრამი კარაქი, ფქვილი, მარილი, კვერცხის ცილა და 30 გრამი რძე.
- ავურიოთ ერთმანეთში, დავასხათ კარაქმოსმულ ტაფაზე და შევწვათ.
- შემდეგ ეს შემწვარი ომლეტი დავდოთ დოლბანდზე, ზედ დავადოთ თევზის სატენი, შევახვიოთ რულეტივით, დოლბანდს მოვუკრათ თავი და მოვხარშოთ ორთქლზე.
- როცა მომზადდება, დოლბანდი მოვაცილოთ, დავდოთ თეფშზე, ზემოდან მოვასხათ არაჟანი და მივიტანოთ სუფრასთან.
- შეიძლება მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი.