ასეთი დესერტი მიესადაგება ელეგანტურ წვეულებებს, მოსამზადებლად იოლია, შეგიძლიათ წინასწარ მოამზადოთ. განსაკუთრებით პრაქტიკულია იმ შემთხვევისთვის, თუ ბევრ სტუმარს ელოდებით და გსურთ, მენიუ უფრო მრავალფეროვანი გქონდეთ.
ინგრედიენტები:
- 3 ფინჯანი (450 გ) მარწყვი, შუა-შუა გაჭრილი
- 60 მლ ლიქიორი, ფორთოხლის არომატით
- 2 ფინჯანი (500 მლ) ცივი შამპანური
ულუფა: 4-6
მომზადება: 10 წუთი + 2 საათი გასაცივებლად
დონე: 1
მომზადების წესი:
- მარწყვი მოათავსეთ საშუალო ზომის მინის თასში და მოასხით ლიქიორი. დაუმატეთ 1 ფინჯანი (250 მლ) შამპანური და თავდახურული შედგით მაცივარში.
- მარწყვი და მისი წვენი 4-6 ულუფად გაანაწილეთ ჭიქებში. დარჩენილი შამპანური მოასხით თავზე მიიტანეთ სუფრაზე.