არომატული დამწნილებული სიმინდი ზამთრისთვის: რეცეპტი ძმრის გარეშე

245

გიყვართ სიმინდის ჭამა პირდაპირ ტაროდან? ამ სიამოვნებაზე ზამთარში უარი არ თქვათ. სწორად მომზადებული სიმინდი ძალიან არომატული გამოდის. ხოლო ფერადი ტარო ქილიდან სწრაფად ამოღების სურვილს აღვიძებს.

სიმინდი თავის გემოს და მადისაღმძვრელ ყვითელ ფერს შეინარჩუნებს. პირდაპირ შეგიძლიათ მიირთვათ ან სხვადასხვა სალათს დაუმატოთ. დაკონსერვებული სიმინდის ყიდვა არ მოგიწევთ, რომ საახალწლოდ ოლივიე მოამზადოთ. სურვილის შემთხვევაში, შეგიძლიათ აიღოთ ხელნაკეთი ნამზადი, მარცვლები გაწმინდოთ და სალათს დაუმატოთ.

სიმინდი ზამთრისთვის: მომზადების თავისებურებები

სიმინდისთვის მარინადისთვის არ დაგჭირდებათ დაფნის ფოთოლი, ბაჰარის წიწაკა და სხვა სანელებელი. შაქარი და მარილი საკმარისია. ასეთი მარინადი სიმინდის გემოს არ გადაფარავს. დამატებითი სანელებლები საჭირო არაა.

ინგრედიენტები:

  • 10 სიმინდი
  • 2 ს/კ შაქარი
  • 3 ს/კ მარილი
  • წყალი გემოვნებით

მომზადების წესი:

1. სიმინდის ტაროები ფოთლებისგან გაწმინდეთ. ყველა ბუსუსი მოაშორეთ. კუდები მოაჭერით. გამდინარე წყალში კარგად გარეცხეთ. პირსახოცზე ერთ ფენად დააწყვეთ და გაშრობა აცადეთ.

2. სიმინდის ტაროები ორ სამლიტრიან სუფთა ქილაში ჩააწყვეთ. მჭიდროდ ჩააწყვეთ. თითოეულ ქილას 1,5 ს/კ მარილი და 1 ს/კ შაქარი დაუმატეთ.

3. სუფთა წყალი ქვაბში ჩაასხით. ადუღებამდე მიიყვანეთ. ცხელი წყალი სიმინდს ქილაში ჩაასხით. თავსახური დააფარეთ.

4. ქილები დიდ ქვაბში ჩადეთ. ქვაბის ძირში პირსახოცი ჩააფინეთ. ქვაბში ცხელი წყალი ჩაასხით. ადუღების შემდეგ ქილები ცეცხლზე კიდევ 30 წუთი გააჩერეთ.

5. ჭურჭლები წყლიდან ამოიღეთ. თავსახურები მჭიდროდ დაახურეთ. ქილები შეანჯღრიეთ, რომ მარილი და შაქარი თანაბრად განაწილდეს. ქილები სიმინდით ოთახის ტემპერატურაზე სრულად გაცივებამდე გააჩერეთ.

ასეთი ნამზადი 2 წელი გრილ ადგილას კარგად ინახება. გირჩევთ, დამწნილებული სიმინდით მოამზადოთ ბოსტნეულის რაგუ, მსუბუქი სალათი ან ბრინჯის მობრაწულა. თუ დიდი ქილები არ გაქვთ, უფრო პატარა ქილებში მოხუფეთ. ამ შემთხვევაში, თითოეული ტარო გადატეხეთ და მხოლოდ ამის შემდეგ ქილაში მოათავსეთ.