სველი იტალიური ტორტი „ნუტელა“ განსაკუთრებული შიგთავსით

356

მალე ჩემი მეგობრების ქორწინების იუბილე ახლოვდება. მათთვის რაღაც სასიამოვნოს გაკეთება მსურს. რა თქმა უნდა, გემრიელი დესერტი საუკეთესო ვარიანტია. არჩევანი შევაჩერე იტალიურ ტორტზე კაკლის პასტის და მასკარპონეს კრემით. ძალიან გემრიელად და მაცდურად ჟღერს.

ამ ტორტის რეცეპტმა ჩემი ყურადღება მაშინვე მიიპყრო. ჰაეროვანი შოკოლადის ბისკვიტი და მსუბუქი კაკლის კრემი მასკარპონეს ყველით გემოების საოცარ ჰარმონიას ქმნის. მომზადებაზე გადავიდეთ.

ინგრედიენტები:

  • 180 გ ხორბლის ფქვილი
  • 150 გ შაქრის ფხვნილი
  • 3 კვერცხი
  • 20 გ კარაქი
  • 300 გ „ნუტელა“
  • 200 გ შავი შოკოლადი
  • 120 მლ ნაღები
  • 20 გ სახამებელი
  • 16 გ გამაფხვიერებელი
  • 250 გ ყველი მასკარპონე

მომზადების წესი:

1. თხევადი ინგრედიენტებით ცომის მომზადება დაიწყეთ. შავი შოკოლადი ნაჭრებად დატეხეთ და წყლის ორთქლზე გაადნეთ. გამდნარ შოკოლადს კარაქის ნაჭრები დაუმატეთ და თანდათან ნაღები ჩაასხით. კარგად აურიეთ, რომ ხავერდოვანი კრემი მიიღოთ. დროებით გასაცივებლად გააჩერეთ.

2. კვერცხი და შაქარი მიქსერით ათქვიფეთ. ნარევს ცივი შოკოლადის კრემი დაუმატეთ. კარგად აურიეთ. თხევად ინგრედიენტებს მშრალი დაუმატეთ. ფქვილი, სახამებელი და გამაფხვიერებელი აურიეთ და კვერცხი–შოკოლადის მასას დაუმატეთ. მიქსერით ათქვიფეთ. სახამებელი გამაფხვიერებელთან ერთად გაცერით და მასას ამის შემდეგ დაუმატეთ.

3. 22 სმ დიამეტრის საცხობი ფორმა აიღეთ. ზეთი წაუსვით და თხელი ცომი ჩაასხით. 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში ნახევარი საათით აცხვეთ. ცხელი ბისკვიტი ამოიღეთ და გაგრილება აცადეთ. მზა ბისკვიტი 3 ფენად გაყავით.

4. კრემის მომზადება დაიწყეთ. პასტა ნუტელა და ყველი მასკარპონე სათქვეფით აურიეთ. შედეგად, ერთგვაროვან რბილ კრემს მიიღებთ. ეს ორი ინგრედიენტი აურიეთ მანამ, სანამ ყველა გრანულა არ გაიხსნება. კრემი საკონდიტრო ტომარაში გადაიტანეთ.

5. ტორტი „ნუტელით“ ააწყვეთ. ბისკვიტის პირველი ფენა თეფშზე დადეთ. ეს საფუძველია. ამ ფენას კრემი წაუსვით. რა თქმა უნდა, შეგიძლიათ კოვზი გამოიყენოთ, მაგრამ საკონდიტრო ტომრით უფრო მოსახერხებელია. ზემოდან მეორე ფენა დაადეთ და იგივე გაიმეორეთ. ბისკვიტის მესამე ფენა დააფარეთ.

6. ტორტს ზემოდან და გვერდებზე დარჩენილი კრემი წაუსვით. დესერტს მიმზიდველი გარეგნობა რომ მიანიჭოთ, დარჩენილი კრემიდან პატარა ბორცვი გააკეთეთ ან ზემოდან კაკალი მოაყარეთ.

შოკოლადის ტორტი მზადაა! თავიდან რთული რეცეპტი ჩანს, მაგრამ საკმაოდ მარტივია. მომზადება სცადეთ. ეს საოცარი დესერტი ძვირფასი ადამიანისთვის შესანიშნავი გემრიელი საჩუქარი გახდება.