წვნიანი ფარში თხელი ბლინებისთვის. როგორ შევწვათ სწორად

707

თხელი ბლინების გაკეთებაზე ვგიჟდები, რადგან შეგიძლიათ გაავსოთ ნებისმიერი რამით, რაც სამზარეულოში გაქვთ. თუ ტკბილი დესერტი გსურთ, გამოიყენეთ მურაბა, შესქელებული რძე, ჯემი, შოკოლადის პასტა, ხილი. თუ მარილიანი წასახემსებელი გსურთ, ხორცით, ხაჭოს, ნივრის და მწვანილის ნარევით, კომბოსტოთი ან თევზის კონსერვით გაავსეთ.

თითქოს ყველაფერი მარტივია: ბლინები დააცხვეთ და შიგთავსი გემოვნებით შეარჩიეთ, მაგრამ არა. თუ კერძი ნებისმიერი შემავსებლით იდეალური გამოდის, ფარშიანი ბლინი ამ სიაში არ ჯდება. შიგთავსი მშრალი გამოდის, რადგან ფარში იწვება და მთელ წვენს კარგავს. მნიშვნელობა არ აქვს, რომ ძვირადღირებულ ხორცს იყენებთ.

როგორ მოამზადოთ წვნიანი თხელი ბლინები ფარშით

დედამთილმა საიდუმლო გამიმხილა, როგორ უნდა მოვამზადო თხელი ბლინები ხორციანი შიგთავსით ისე, რომ წვნიანი, არომატული და გემრიელი გამოვიდეს. აღმოჩნდა, რომ რთული არაფერია. გიზიარებთ შიგთავსის მომზადების ხრიკებს, ხოლო ბლინი თქვენი საყვარელი რეცეპტით შეგიძლიათ დააცხოთ.

ინგრედიენტები:

  • 300 გ ძროხის ფარში
  • 10 ბლინი
  • მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით
  • მარილი გემოვნებით
  • 1 ხახვი
  • წყალი გემოვნებით
  • კარაქი გემოვნებით
  • დაფქული შავი წიწაკა გემოვნებით

მომზადების წესი:

1. ტაფაზე ზეთი გააცხელეთ და ფარში მოათავსეთ. შეწვით და წყალი დაუმატეთ, რომ ფარში წვნიანი დარჩეს. მარილი და წიწაკა გემოვნებით მოაყარეთ.

2. ხახვი გახეხეთ და ფარშს მომზადებიდან 20 წუთის შემდეგ დაუმატეთ. ხახვი აუცილებლად თავის წვენთან ერთად დაუმატეთ. ტაფას თავსახური დაახურეთ და ინგრედიენტები ხორცის მომზადებამდე ჩაშუშეთ. დაახლოებით 15 წუთი დასჭირდება. პერიოდულად აურიეთ.

3. თხელი ბლინები ხორცის შიგთავსით გაავსეთ და ტაფაზე კარაქში შეწვით.

როგორც ხედავთ, ყველაფერი მარტივია. ხორციანი შიგთავსი წვნიანი რომ დარჩეს, აკონტროლეთ, რომ ტაფაზე წყალი ყოველთვის იყოს. ხახვი ფაფის მიღებამდე დააქუცმაცეთ (გახეხეთ, ხორცსაკეპში გაატარეთ ან დააბლენდერეთ) და წვენთან ერთად დაუმატეთ. ნებისმიერი ფარში შეგიძლიათ გამოიყენოთ, რომელიც მოგწონთ.