ფლუდენი, ებრაული ცომეული, რომელიც გულგრილს არავის დატოვებს

284

ფხვიერი ცომისგან დამზადებული ცომეული ბევრ ტკბილეულის მოყვარულს უყვარს. ბევრი დიდებული რეცეპტი ითხოვს, რომ კულინარიულ წიგნში ჩავწეროთ და გამოვიყენოთ. დღეს Gastronomia.ge–ს რედაქცია გიამბობთ, როგორ მოამზადოთ ებრაული სადღესასწაულო ცომეული, ფლუდენი. ოჯახის წევრებს საოცარი ცომეულით ნამდვილად გაახარებთ.

ფლუდენი უძველესი ტკბილეულია. მისი ბევრი რეცეპტი არსებობს. პეროგი სხვადასხვა სახის ცომისგან შეგიძლიათ გამოაცხოთ. მაგალითად, ელასტიური, ფხვიერი, საფუარის ან ფენოვანი ცომი შეგიძლიათ გამოიყენოთ. აირჩიეთ ცომი, რომელიც თქვენთვის უფრო მოსახერხებელია. თუ ძალიან დაკავებული ხართ, ფენოვან ცომს გირჩევთ. მარტივი ვარიანტია და დღეს ასეთ რეცეპტს გთავაზობთ.

ინგრედიენტები:

  • ფენოვანი ცომი
  • მშრალი ფუნთუშა (თეთრი პური)
  • 1,5 ჭიქა კაკალი
  • 1,5 ს/კ შაქარი
  • 1,5 ს/კ ჟოლოს ჯემი
  • 1,5 ს/კ ალუბლის ჯემი
  • მცენარეული ზეთი
  • ლიმონის წვენი

მომზადების წესი:

1. ფენოვანი ცომის შეფუთვაზე ინსტრუქციას მიყევით. სრულად გაალღვეთ, შემდეგ პატარა ზოლებად დაჭერით. ზოლებს საშუალო სიგანე უნდა ჰქონდეს, არც ფართო, არც ვიწრო.

2. ცომის თითოეულ ფენას დაფშვნილი თეთრი პური და კაკალი მოაყარეთ. კაკალი გემოვნებით აირჩიეთ. მაგალითად, თხილი, ნიგოზი, ნუში. შაქარი, ჯემი, ცოტა ზეთი და ლიმონის წვენი აურიეთ და ფენოვანი ცომის ზოლს წაუსვით.

3. ყველა ინგრედიენტის ცომის ზოლზე გადატანის შემდეგ, დახვევა დაიწყეთ. ასე პატარა პეროგი შიგთავსით გამოვა. ფლუდენს ლოკოკინის ფორმა შეგიძლიათ მისცეთ.

4. ზემოდან ოდნავ ჩაჭერით, შემდეგ კვერცხის გული წაუსვით. შაქარი მოაყარეთ, პერგამენტ დაფარებულ საცხობ ფორმაში გადაიტანეთ და 160 გრადუსზე 40-45 წუთით აცხვეთ. ასე გახურებულ ღუმელში წინასწარ გააკეთეთ.

ჩვეულებრივ, ებრაულ ფლუდენს დღესასწაულებზე აცხობენ. მას ექსტრავაგანტული და ძვირადღირებული ინგრედიენტები შეგიძლიათ დაუმატოთ. მაგალითად, ხილის ნაჭრები, შოკოლადი, შავქლიავი. ფართო არჩევანი გაქვთ. მთავარია, შემოქმედება გსურდეთ. რაც მთავარია, ცომეული სწრაფად მზადდება. ცომთან მუშაობისას სიკეთით, პოზიტივით და კარგი განწყობით დამუხტული უნდა იყოთ. დარწმუნებული ვართ, რომ ფლუდენი თავს შეგაყვარებთ.