ნოყიერი ქეიფის შემდეგ სტუმრებს დესერტის ძალა აღარ რჩებათ. სწორედ ამიტომ, ღუმელში გამომცხვარი ნამცხვარი ან ტორტი, რომელზეც დიასახლისი 2 საათი წვალობდა, ხელუხლებელი რჩება. საუკეთესო შემთხვევაში, სტუმრები სახლში თითო–თითო ნაჭერს წაიღებენ. არის შემთხვევები, როცა სტუმრები არა მხოლოდ დესერტს ჭამენ, არამედ დანამატს ითხოვენ. ეს რამდენიმე საათიანი ტრაპეზის შემდეგ.
არ იფიქროთ, რომ ამისთვის ნახევარი დღე ქურასთან გავატარე, ცომის და კრემის მომზადებაზე ათეულობით ინგრედიენტი დავხარჯე. უმარტივესი ნამცხვარი შოკოლადით გამოვაცხვე. დესერტი იმდენად გემრიელი, ნაზი და რბილი გამოვიდა, რომ თითქმის მაშინვე სუფრიდან გაქრა. გირჩევთ, რომ სტუმრებისა და ოჯახის წევრებისთვის ასეთი დესერტი მოამზადოთ.
როგორ მოვამზადოთ საშობაო ნამცხვარი შოკოლადით
ამ საშობაო ნამცხვრის მომზადებაზე დიდ დროს არ დახარჯავთ. ცომის მოზელას 10 წუთი დასჭირდება, შემდეგ ამდენი დრო დესერტის ფორმირებას. სიმარტივის მიუხედავად ძალიან გემრიელი და სადღესასწაულო გამოდის.
ინგრედიენტები:
- 3 კვერცხი
- 16 გ ვანილი
- 150 მლ მზესუმზირის ზეთი
- 8 გ გამაფხვიერებელი
- 2 ს/კ შოკოლადის წვეთები
- ნუტელა გემოვნებით
- მწიკვი მარილი
- 150 გ შაქარი
- 150 მლ რძე
- 300 გ ხორბლის ფქვილი
- 100 გ შავი შოკოლადი
მომზადების წესი:
1. კვერცხი, მარილი, შაქარი და ვანილი მოცულობაში გაზრდამდე და გაღიავებამდე ათქვიფეთ.
2. ათქვეფა გააგრძელეთ, ზეთი და რძე ჩაასხით. ფქვილი და გამაფხვიერებელი გაცერით და ცომი მოზილეთ. ბოლოს შოკოლადის წვეთები ან ფანტელები დაუმატეთ.
3. საცხობ ფორმას პერგამენტის ქაღალდი დააფინეთ და ცომი თანაბრად გაანაწილეთ. 175 გრადუსზე 20 წუთით აცხვეთ. ფენებს გაგრილება აცადეთ.
4. ბისკვიტი ზოლებად დაჭერით. ყოველ მეორეს „ნუტელა“ წაუსვით და პირველი დააფარეთ. 1 საათით მაცივარში შეინახეთ.
5. ბისკვიტი ულუფებად დაჭერით. თითოეული გამდნარ შოკოლადში ჩააწეთ, დარჩენილი შოკოლადით დესერტი გააფორმეთ. შოკოლადის გამაგრებამდე მაცივარში შეინახეთ.
ჩვეულებრივ, საშობაოდ რთულ და ძვირადღირებულ დესერტებს არ ამზადებენ, ამიტომ ბისკვიტის ნამცხვარი შოკოლადით სწორედ რომ შესაფერისია. თავი არ შეიზღუდოთ. ეს დესერტი ნებისმიერ წვეულებაზე ან ყოველდღიურად შეგიძლიათ მოამზადოთ, რადგან მარტივი და სწრაფი რეცეპტია.