შოკოლადის ტორტი ხაჭოს ფენით და კენკრით. ცდუნებას ვერ გაუძლებთ

330

დედის გამომცხვარი ცომეულით, განსაკუთრებით ტკბილეულით ყოველთვის აღფრთოვანებული ვიყავი. ჯერ კიდევ მესამე კურსის სტუდენტი ვიყავი, როცა რაიმე წარმატებული რეცეპტი ვთხოვე. პარალელური ჯგუფიდან ბიჭისთვის თავის მოწონება ძალიან მსურდა. არც წავაგე.

დედის რეცეპტით მომზადებული საფირმო შოკოლადი–ხაჭოს პეროგი კენკრით არა თუ გამომივიდა, არამედ რჩეულმა ბოლო ნაჭრამდე მიირთვა. მე და ჩემი მეუღლე წლებია ვხუმრობთ, რომ ეს ბოლო ნამცხვარი ჩვენი ურთიერთობის საფუძველი გახდა. ამ პეროგს დღემდე ვამზადებ, როგორც წვეულებაზე, ასევე ყოველდღიურად. მიკვირს, რომ არავის მობეზრდა. სახლში მომზადებული ძალიან გემრიელია.

რომელი კენკრაა შესაფერისი შოკოლადი–ხაჭოს პეროგში

შიგთავსზე დიდად არ ვნერვიულობ. იმას ვიღებ, რაც მაქვს. ზაფხულში ვიყენებ სეზონურ კენკრას, როგორიცაა მოცხარი, ალუბალი ან ჟოლო. ზამთარში შუა ფენას ქლიავით ან მოცვით ვამზადებ. თუ კენკრა არ მაქვს, ლიმონის კონფიტიურს ან ვაშლის ჯემს დარიჩინით ვამზადებ. თქვენ პირადი გემოვნებით შეარჩიეთ.

ინგრედიენტები:

  • 200 გ კეფირი
  • 310 გ შაქარი
  • 70 გ კარაქი
  • 330 გ ხორბლის ფქვილი
  • 5 გ გამაფხვიერებელი
  • 250 გ კენკრა
  • 1 ს/კ ფორთოხლის ცედრა
  • 10 გ ვანილი
  • 4 კვერცხი
  • 50 გ მზესუმზირის ზეთი
  • 3 გ სოდა
  • 40 გ კაკაოს ფხვნილი
  • მწიკვი მარილი
  • 25 გ სიმინდის სახამებელი
  • 500 გ ხაჭო

მომზადების წესი:

1. კეფირი, 2 კვერცხი, 150 გ შაქარი, მცენარეული ზეთი, გამდნარი კარაქი და სოდა კარგად აურიეთ.

2. მიღებულ მასას დაუმატეთ გაცრილი ფქვილი, კაკაო, გამაფხვიერებელი და მარილი. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე სათქვეფით აურიეთ.

3. საცხობ ფორმაში (20×20 სმ) პერგამენტის ქაღალდი ჩააფინეთ და მასა ჩაასხით. გაასწორეთ.

4. კენკრას 15 გ სიმინდის სახამებელი, ფორთოხლის ცედრა და 1 ს/კ შაქარი დაუმატეთ და კარგად აურიეთ. კენკრის ფენა ცომს ზემოდან მოასხით.

5. შუა ფენისთვის ხაჭო, 150 გ შაქარი, 2 კვერცხი და ვანილი აურიეთ. ხელის ბლენდერით ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე აურიეთ.

6. ხაჭოს მასას დარჩენილი სიმინდის სახამებელი დაუმატეთ და სილიკონის სპატულით აურიეთ. ხაჭოს მასა კენკრას ზემოდან დაუმატეთ.

7. პეროგი 175 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში საშუალო დონეზე გამოაცხვეთ. 40-50 წუთით აცხვეთ. მზა პეროგის ცენტრი მსუბუქად თრთის. სუფრაზე გატანის წინ დესერტი ბოლომდე გააგრილეთ.

8. გემრიელად მიირთვით.