ორი სკოლის მოსწავლე და მათთან ერთად ქმარიც რომ დავანაყრო, მაფინების მთელი მთის გამოცხობა მიწევს. ადრე ვიტანჯებოდი: რამდენიმე სახის შიგთავსს ვამზადებდი, მაგრამ შევნიშნე, რომ სხვაობა არაა. ცომეული შიგთავსის გარეშეც ცხელი ღვეზელივით სწრაფად მთავრდება. სწორედ ამიტომ, ბოლო დროს უმარტივეს მაფინებს ვაცხობ: რძის და კარაქის გარეშე.
რატომ გამოდის მაფინი ფაფუკი და რბილი? არაჟნით ვამზადებ. ცხიმიანობას მნიშვნელობა არ აქვს. როგორიც არ უნდა იყოს, მაფინი სწრაფად იზრდება და წითლდება.
უმარტივესი მაფინები არაჟნით
ალბათ, ეს უმარტივესი და ყველაზე ბიუჯეტური ვარიანტია. მოსამზადებლად მხოლოდ რძე და კარაქი დაგჭირდებათ. ამ რაოდენობით 6-8 მაფინი გამოვა. ფორმები ნახევრად უნდა გაავსოთ, რადგან პროცესში მოცულობაში იზრდება.
ინგრედიენტები:
- 250 მლ არაჟანი
- 1 ჭიქა შაქარი
- 1 ჩ/კ სოდა
- 2 კვერცხი
- 2 ჭიქა ხორბლის ფქვილი
- მწიკვი ვანილი
მომზადების წესი:
1. ღრმა თასში არაჟანი, შაქარი და კვერცხი აურიეთ. ერთგვაროვან მასას გაცრილი ფქვილი თანდათან დაუმატეთ.
2. დროა რაიმე შიგთავსი დაუმატოთ. მაგალითად, დაორთქლილი ქიშმიში ან შოკოლადის წვეთები. ინგრედიენტები კარგად აურიეთ.
3. მზა ცომი ფორმებში გადაანაწილეთ. 200 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 20 წუთით აცხვეთ. მზაობა კბილის ჩხირით შეამოწმეთ.
როგორც კი, მაფინები შეწითლდება, ღუმელიდან გამოიღეთ. ცხობის ბოლო წუთებში ჭიქურის ან კრემის მომზადება დაიწყეთ. მაგალითად, ნაღების კრემით გააფორმეთ.