ქათმის სალათი „კალეიდოსკოპი“ ბულგარული წიწაკით

962

ზოგისთვის სალათი ჩვეულებრივი და მოსახერხებელი გარნირია. პირადად, ცალკე კერძად ხშირად ვამზადებ. საკმარისია, ცოტა ხორცი, სქელი სოუსი დაუმატოთ და თქვენს წინაშე კარგად დაბალანსებული კერძია. Gastronomia.ge-ს რედაქცია გიამბობთ, როგორ მოამზადოთ სალათი „კალეიდოსკოპი“. ასეთი კერძი სავახშმოდაც გამოგადგებათ.

ცოტა პროდუქტი დაგჭირდებათ. ნახევარი ქათმის ფილე, 2–3 ბოსტნეული და ნახევარი ქილა სიმინდი. ამ ნაკრებში გაერთიანებულია ცილები ნაჯერი ცხიმებით, ასევე უჯრედისი, სხვათა შორის, არც თუ ისე ცოტა.

სალათი შეგიძლიათ ზამთრის თვეებშიც მოამზადოთ, როცა იგივე ბულგარული წიწაკა ძვირი ღირს. კარგია, რომ სალათს მხოლოდ 1 წიწაკა სჭირდება.

სხვათა შორის, სხვადასხვა ფერის ნახევარი წიწაკა შეგიძლიათ გამოიყენოთ. სალათს კალეიდოსკოპს ტყუილად არ უწოდებენ: ლამაზი, გემრიელი და სასარგებლო!

ინგრედიენტები:

  • 1 ბულგარული წიწაკა
  • 1 ახალი კიტრი
  • 250 გრ ქათმის ფილე
  • 25 გრ მწვანილი
  • 180 გრ სიმინდი
  • მარილი, მაიონეზი და დაფქული შავი წიწაკა გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. ქათმის გულმკერდი მარილიან წყალში მომზადებამდე მოხარშეთ და გააგრილეთ. შემდეგ ხორცი კუბებად დაჭერით.
  2. ბულგარული წიწაკა და კიტრი (სჯობს სასალათე შეიძინოთ) მსხვილ კუბებად დაჭერით.
  3. დანით ხახვი დაჭერით, ხორცისა და ბოსტნეულის მასას დაუმატეთ. ნახევარი ქილა სიმინდი დაუმატეთ. ეცადეთ, რომ ზედმეტი სითხე სალათში არ მოხვდეს.
  4. მაიონეზით მორთეთ. მარილი და წიწაკა გემოვნებით მოაყარეთ. სალათს აურიეთ და სუფრაზე გაიტანეთ.

რჩევა: თუ დიეტას იცავთ, მომზადების ასეთი მეთოდი გამოგადგებათ. საკმარისია ზოგიერთი ინგრედიენტი ჩაანაცვლოთ. მაგალითად, 2 კოვზი იოგურტი გამოიყენეთ, მარილი მოაყარეთ და ახალი მწვანილი სანელებლებთან ერთად დაუმატეთ. ასეთი საკაზმი გამოგადგებათ.

ზოგადად, სალათი ნოყიერი გარნირი ან ცალკე კერძია. გემრიელად მიირთვით!