ყველაზე გემრიელი ბლინები, რაც კი ოდესმე გამისინჯავს – დაიწყეთ დილა შოკოლადის შედევრით

1817

ბლინები საკმაოდ მრავალფეროვანი კერძია. თუ ოსტატურად შეცვლით მის შემადგენლობას, ნამდვილ კულინარიულ ხელოვნების ნიმუშს მიიღებთ. შეგიძლიათ გააკეთოთ წითელი ხიზილალით ან ხორცით. ასევე შეგიძლიათ ტკბილი ბლინების მომზადება.

თუ დაიღალეთ ბლინების ჯემთან ერთად მირთმევით, შეგიძლიათ რაიმე უჩვეულო სცადოთ. მაგალითად, შოკოლადი და ბანანი.

მასალები:

  • ხორბლის ფქვილი – 300 გ
  • რძე – 3 ჭიქა
  • კვერცხი – 3 ცალი.
  • შაქარი – 2 ს.კ.
  • კაკაოს ფხვნილი – 2 ს.კ.
  • მზესუმზირის ზეთი – 2 ს.კ.
  • მწიკვი მარილი

მომზადება:

1. შეურიეთ ერთმანეთს რძე, კვერცხი, მარილი და შაქარი. შეგიძლიათ გამოიყენოთ ბლენდერი.

2. დაამატეთ ერთი ჭიქა რძე და ისევ აურიეთ. ჩაასხით ფქვილი, თანდათან დაამატეთ რძე.

3. ცომი ორ ნაწილად გაყავით. ერთ ნაწილს კაკაოს ფხვნილი დაუმატეთ და ძალიან კარგად აურიეთ.

4. ჩაასხით ჭურჭელში და 2 საათით მაცივარში შედგით. თუმცა ეს აუცილებელი არ არის.

5. ზეთი დაასხით ტაფაზე.

6. მთელს ტაფაზე კაკაოს ცომი დაასხით, შემდეგ მეორე ნაწილი შეურიეთ.

აუცილებელია, გამოიყენოთ მცენარეული ზეთი, სხვა შემთხვევაში ბლინები გამყარდება და ეს თავიდან უნდა აიცილოთ.