არ არის აუცილებელი სტუმრებისთვის მთელი ნამცხვრის მირთმევა სუფრასთან. უკეთესია გავაკეთოთ პორციები. პატარა ნამცხვრები უფრო მოსახერხებელი და სასიამოვნოა სამეგობრო ჯგუფისთვის.
უნგრული ღვეზელი (ან ნამცხვარი, დამოკიდებულია იმაზე, თუ როგორ მიირთმევენ) შესანიშნავად დაგეხმარებათ სტუმრების გაოცებაში. განწყობა გაუმჯობესდება, ყველა სავსე და ბედნიერი იქნება და რაც მთავარია, დიასახლისი ამაყად გადახედავს სუფრას.
ინგრედიენტები ცომისთვის
- 350გ ფქვილი
- 125გ გამღვალი კარაქი
- კვერცხი
- კვერცხის გული
- 125გ არაჟანი 20%
- 60გ შაქარი
- 12გ საფუარი
- მარილი
- 8გ ვანილი
- 0,5 ლიმონის ცედრა
გულსართისთვის
- 450გ გარგრის ჯემი
- 200გ ნიგოზი
- 100გ შაქარი
მომზადება
1.ცომისთვის აურიეთ კარაქი, შაქარი, ვანილის შაქარი, ცედრა და არ დაგავიწყდეთ ცოტა მარილის დამატება. კარგად, რათა გაიხსნას ინგრედიენტები, დაამატეთ კვერცხი და გული. ამასობაში საფუარი გახსენით არაჟანში და დაელოდეთ 5 წუთი. ახლა შეურიეთ ყველა წინა ინგრედიენტი გაცრილ ფქვილს. მოზილეთ რბილი ცომი.
2.დასრულებული ცომი დასვენებას არ საჭიროებს, მაგრამ დაუყოვნებლივ დაყავით 4 ნაწილად. მოგვიანებით ისინი ჩვენი ნამცხვრების ფენებად გადაიქცევიან. 20 წუთი დაასვენეთ ნესტიანი პირსახოცის ქვეშ და დაიწყეთ შიგთვსის მომზადება.
3.შიგთავსისთვის კაკალი დააქუცმაცეთ.ამასობაში, ცომის დასვენებული ნაჭრები გადაიტანეთ ბრტყელ ფორმებში, 4 მმ სისქით. გაახურეთ ღუმელი 180 გრადუსზე .
4.პირველ ფენას წაუსვით ჯემი და მოაყარეთ დაქუცმაცებული ნიგოზი შაქართან ერთად. იგივე თანმიმდევრობით ააწყეთ დესერტი. ზემოდან მოასხით გამღვალი შოკოლადი.
გააფორმეთ თქვენი გემოვნებით და სურვილით. ულამაზესი და უგემრიელესი დესერტი მზად არის!
გემრიელად მიირთვით!