ჩეხური ბურთულები სოკოს სოუსში

681

მე ისეთი ადამიანი ვარ, რომელიც საზამთროსაც კი პურთან ერთად ჭამს. ამიტომაც ხშირად ვაცხობ ფუნთუშეულს და პურს. მიუხედავად ამისა, პური მაინც ხშირად მიფუჭდება, ამიტომაც დავიწყე ხორცის ბურთულების მომზადება.

გამოდის სრულყოფილი კერძი, რომელიც ძალიან გემრიელი და ნოყიერია.

ინგრედიენტები

  • პური 0,5 ცალი
  • რძე 150მლ
  • კვერცხი 1 ცალი
  • მარილი
  • ოხრახუში 30გ
  • შავი დაფქული წიწაკა
  • ქამა სოკო 250გ
  • ხახვი 1 ცალი
  • ბოსტნეულის ბულიონი 500მლ
  • ნაღები 120მლ
  • კარაქი 20გ
  • ხორბლის ფქვილი 2 სუფრის კოვზი
  • წყალი 40მლ

მომზადება

1.დაჭერით პური წვრილ კუბიკებად და მოასხით თბილი რძე. დაელოდეთ 15 წუთი.

2.ათქვიფეთ კვერცხი მარილთან ერთად და დაუმატეთ პურის მასას წვრილად დაჭრილ მწვანილთან ერთად. მოაყარეთ მარილი, წიწაკა და მოურიეთ. პურის ცომისგან მოამზადეთ ბურთულები.

3.გარეცხეთ და დაჭერით სოკო წვრილად. მოთუშეთ, რათა აორთქლდეს ზედმეტი სითხე. წვრილად დაჭერით ხახვი და დაუმატეთ სოკოს. მოაყარეთ მარილი და მოამზადეთ ოქროსფერი მასის მიღებამდე.

4.ტაფაზე დაასხით ბოსტნეულის ბულიონი და დაელოდეთ ადუღებას. დაუმატეთ პურის ბურთულები, დააფარეთ თავსაფარი და დაბალ ცეცხლზე მოამზადეთ 30 წუთი.

5.მოასხით ნაღები და დაუმატეთ კარაქი, მოურიეთ. ფქვილი წყალში გახსენით, მიღებული მასა ჩაასხით ტაფაში. განუწყვეტლივ ურიეთ მანამ, სანამ არ შესქელდება სოუსი.

გემრიელად მიირთვით!