დედაჩემი საოცარი მზარეულია, ამიტომაც მისი კულინარიული წიგნი სავსეა საოცარი რეცეპტებით. ეს რეცეპტიც მისი ჩანაწერებიდანაა, დამიჯერეთ არ ინანებთ!
ამ კერძის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ 10 წუთი. მარტივი მოქმედებები, ინგრედიენტები და ოჯახი დანაყრებულია.
ინგრედიენტები
- კეფირი 200მლ
- ყველი 200გ
- ხორბლის ფქვილი 250გ
- სოდა 1 ჩაის კოვზი
- მზესუმზირის ზეთი 40მლ
- მარილი 0,5 ჩაის კოვზი
- შაქარი 1 ჩაის კოვზი
- კვერცხის გული 1 ცალი
- რძე 1 სუფრის კოვზი
- შავი წიწაკა
- კარტოფილი 350გ
მომზადება
1.ფქვილს დაუმატეთ სოდა. ცალკე ჯამში მოათავსეთ კეფირი, ზეთი, მარილი და შაქარი.
2.ნელ-ნელა შეურიეთ სველ მასას მშრალი და მოზილეთ ელასტიური ცომი.
3.გაასუფთავეთ კარტოფილი და მოხარშეთ მარილიან წყალში. გადაასხით სითხე, ხოლო კარტოფილი დაჭყლიტეთ. გახეხეთ ყველი და წიწაკასთან ერთად დაუმატეთ კარტოფილს.
4.ცომი ამოავლეთ ფქვილში და გააბრტყელეთ მრგვლად. ცენტრში მოათავსეთ შიგთავსი.
5.ცომი შეკარით და გადაიტანეთ საცხობ ფორმაზე.
6.ათქვიფეთ კვერცხის გული რძესთან ერთად. წაუსვით ნამცხვარს. გამოაცხეთ 220 გრადუსზე 10 წუთი.
გემრიელად მიირთვით!