გაყინული კენკრის ნამცხვარი: საიდუმლო რეცეპტი

937

როგორ მოვამზადოთ ნამცხვრები გაყინული კენკრისგან 

რათა კენკრა უკეთ გამოიყურებოდეს დესერტში, არ გაალღვოთ ის. კენკრა შეინახეთ საყინულეში ბოლო წუთამდე, შემდეგ ამოავლეთ ფქვილში ან გამაფხვიერებელში და დაუმატეთ ცომს.

რათა ნამცხვარმა უკეთ დაიჭიროს წვენი, აუცილებლად დაუმატეთ 20-25გ კარაქი.

გაყინული კენკრის გამოყენების შემთხვევაში, მომზადების დრო უნდა გაზარდოთ 5-10 წუთით.

თუ გაყინულ კენკრას იყენებთ, შიგთავსი გახდება მეტად გემრიელი შემასქელებლის დამატებისას. ეს ინგრედიენტი დაეხმარება მას ფორმის შენარჩუნებაშიც. გამოიყენეთ სიმინდის სახამებელი, ფქვილი ან ტაპიოკა.

თუ სქელი შიგთავსის მიღება დანამატების გარეშე გინდათ, მაშინ ის უნდა გააცხელოთ თუშფალანგში.

რისი მომზადება შეიძლება გაყინული კენკრისგან

1.ტპინგი იოგურტისთვის ან ნაყინისთვის.

2.სასაუზმე ფაფა.

3.კენკრის სმუზი. საკმარისია კენკრის ათქვეფა ბლენდერში, ვაშლთან და ნახევარ ბანანთან ერთად. მასას დაუმატეთ რძე.

4.სორბეტი კენკრისგან. მარტივი და სწრაფი დესერტი! ათქვიფეთ კენკრა, დაუმატეთ თაფლი, ვანილი და შეინახეთ საყინულეში რამდენიმე საათი.

5.მაფინები.