ბუკოვინიდან ჩამოტანილი რეცეპტი – მოიმარჯვეთ საწერი კალმები და ჩაინიშნეთ!

725

სიმინდის ფაფა, რომელიც უმარტივესად მზადდება – ერთ-ერთი დაბალკალორიული კერძია, ამასთანავე ძალიან მდიდარია მიკროელემენტებით.

სიმინდის მარცვალი არსებობს პატარა, საშუალო და დიდი ზომის. პატარა ზომის მარცვლეს სწრაფი მომზადების ფაფებისთვის იყენებენ. მას 15 წუთი ამზადებენ დაბალ ცეცხლზე.

ინგრედიენტები

  • 2,5 ჭიქა წყალი
  • 1 ჭიქა სიმინდის ფქვილი
  • მარილი გემოვნებით

მომზადება

1.სიმინდის ფხვნილი გააშრეთ ღუმელში.

2.უნდა გამოიყენოთ ღრმა და სქელი ქვაბი.

3.მარილიანი წყალი აადუღეთ. ნელ-ნელა ჩაყარეთ ფქვილი და თან ურიეთ.

4.მოხარშეთ ფაფა შესქელებამდე 15-20 წუთი.

5.მზა ფაფა მოათავსეთ საჭრელ დაფაზე. ის იმდენად სქელი უნდა იყოს, რომ არ დაიშალოს.

6.ამ კერძს უხდება სოკო, მოთუშული ბოსტნეული ან არაჟანი.

გემრიელად მიირთვით!სიმი