იტალიური სალათი “კაპრეზე” შავი პურით

864

ინგრედიენტები სალათისთვის

  • 3 პომიდორი
  • 6 მოცარელას ბურთულა
  • 30-50გ ნიგოზი
  • 7 ფურცელი ბაზილიკი

ინგრედიენტები სოუსი პესტოსთვის

  • ბაზილიკი
  • 30გ ყველი
  • 2 სუფრის კოვზი ნიგოზი
  • 3 კბილი ნიორი
  • 1 ჩაის კოვზი ლიმონის წვენი
  • 3 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
  • მარილი და წიწაკა გემოვნებით

მომზადება

1.პომიდორი უმჯობესია აიღოთ ფერადი. დაჭერით კუბიკებად და მოათასეთ თეფშზე.

2.მოაყარეთ ოცარელა, ნიგოზი.

3.ახლა კი მოვამზადოთ სოუსი – ამისათვის გამომშრალი ბაზილიკის ფურცლები დააბლენდერეთ, დაუმატეთ ყველი.

დაუმატეთ ნიორი, ლიმონის წვენი, ზეთი, მარილი და წიწაკა. დააბლენდერეთ.

4.სალათს მოასხით სოუსი და გააფორმეთ.

5.გემრიელად მიირთვით!