ფრიკადელკები კარტოფილის ნავებში

730

შვეიცარული ფრიკადელკები უდაოდ ძალიან გემრიელია. მთელს მსოფლიოს მოედო ეს კერძი. მისი მომზადების უამრავი ვარიაცია არსებობს.

 მომზადება

  1. ფარშს დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, მვანილი და ნიორი. დაუმატეთ კვერცხი, საფანელი, პაპრიკა, მარილი, წიწაკა, ძირა და კარრი.
  2. მიღებული ფარშისგან მოამზადეთ ფრიკადელკები.
  3. კარტოფილი გაჭერით შუაზე, ამოიღთ გული და შეწვით ზეთში.
  4. გახეხეთ ყველი, ნაწილი მოათავსეთ კარტოფილში. ზემოდან დაადეთ ხორცის ფრიკადელკები და ისევ მოაყარეთ ყველი.
  5. მოაყარეთ სანელებლები, მოასხით წყალში გახსნილი პომიდვრის პასტა. გამოაცხეთ 220 გრადუსზე 30 წუთ.

გემრიელად მიირთვით!