გასაოცარი აღმოსავლური დესერტი “ფახლავა”. ლღვება პირში…

2436

ინგრედიენტები

  • კარაქი 350გ
  • არაჟანი 300გ
  • კვერცხი 4 ცალი
  • ფქვილი 4 ჭიქა
  • სოდა 1 ჩაის კოვზი
  • შაქარი 2,5 ჭიქა
  • ნიგოზი 2 ჭიქა
  • თაფლი 2 სუფრის კოვზი

მომზდება

  1. ფქვილს დაუმატეთ 300გ კარაქი, კარგად გადაურიეთ.
  2. დაუმატეთ 3 გული, არაჟანი და სოდა, მოზილეთ ცომი, შეინახეთ მაცივარში 1 საათი.
  3. გამოიღეთ მაცივრიდან და გაყავით 8 ნაწილად.
  4. მოვამზადოთ შიგტავსი: დააქუცმაცეთ ნიგოზი (არ დაფქვათ).
  5. ათქვიფეთ 4 ცილა, შაქარი და ნიგოზი.
  6. თითოეული ცომის ნაწილი წვრილად გააბრტყელეთ.
  7. გამოსაცხობ ფორმაზე მოათავსეთ ცომი – შიგთავსი და გააგრძელეთ ამ თანმიმდევრობით.
  8. ბოლო ფენა უნდა იყოს ცომი.
  9. გაჭერით დესერტი, წაუსვით კვერცხის გული და მოაყარეთ ნიგოზი.
  10. გამოაცხეთ 200 გრადუსზე 40-50 წუთი.
  11. მომზადებამდე 5-10 წუთით ადრე გამოიტანეთ დესერტი ღუმელიდან, მოასხით თაფლისა და კარაქის ნარევი (50გ კარაქი).
  12. დააბრუნეთ ღუმელში და გამოაცხეთ.

გემრიელად მიირთვით!