ერთი შეხედვით მარტივი ინგრედიენტებისგან, განუმეორებელი კერძის მომზადება შეიძლება.

ინგრედიენტები
- ლავაში
 - 0,5კგ ქათმის ფარში
 - 1 ტკბილი წიწაკა
 - 1 ხახვი
 - 2 კბილი ნიორი
 - 2 პომიდორი
 - 1 ჭიქა პომიდვრის წვენი
 - მწვანილი, მარილი, სანელებლები, წიწაკა თქვენი გემოვნებით
 
მომზადება
- გარეცხეთ ბოსტნეული და გაასუფთავეთ. წვრილად დაჭერით ხახვი, გრძლად დაჭერით წიწაკა, მსხვილად გახეხეთ სტაფილო, პომიდორი დაჭერით კუბიკებად.
 - წვრილად დაჭერით მწვანილი და ნიორი. დაუმატეთ ფარშს და მოურიეთ.
 - მოაყარეთ წიწაკა, სანელებლები, მარილი და ისევ მოურიეთ.
 - ტაფაზე დაასხით ზეთი, გაააცხელეთ, მოათავსეთ ხახვი და სტაფილო, ხოლო მათი დარბილების შემდეგ წიწაკა.
 - დაუმატეთ პომიდორი და მოურიეთ.
 - მოასხით პომიდვრის წვენი. მოაყარეთ მარილი, წიწაკა და დაასხით ცოტა წყალი, მოთუშეთ თავდახურულ მდგომარეობაში დაბალ ცეცხლზე 15 წუთი.
 - ლავაშზე მოათავსეთ ფარში, თანაბრად გადაანაწილეთ. დაახვიეთ რულეტისებურად და დაჭერით.
 - აიღეთ ფორმა და მასში მოათავსეთ შემწვარი ბოსტნეულის ნახევარი, ზემოდან რულეტი და ისევ ბოსტნეული. მოასხით სოუსი.
 - ფორმას დააფარეთ ფოლგა და გამოაცხვეთ 30 წუთი 180 გრადუსზე. ამ დროის სემდეგ მოახსენით ფოლგა და გამოაცხვეთ დამატებით 10 წუთი.
 
გემრიელად მიირთვით!
            





