ინგრედიენტები
- 300გ ფქვილი
- 160მლ წყალი
- 1 ჩაის კოვზი საფუარი
- 2 ჩაის კოვზი შაქარი
- 0,5 ჩაის კოვზი მარილი
- ზეითუნის ზეთი
- ყველი მოცარელა
- ყველი
- პომიდორი
- პომიდვრის პასტა
- გამომშრალი სანელებლები
მომზადება
1.ფქვილს დაუმატეთ საფუარი, შაქარი და მარილი.
2.ჩაასხით თბილი წყალი და 2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი.
3.ზეთიანი ხელებით მოზილეთ ცომი 10 წუთის განმავლობაში.
4.შეფუთეთ ცომი და დაელოდეთ 1 საათი. ამასობაში მოვამზადოთ შიგთავსი.
5.გამოსაცხობ ფორმაში ჩააფინეთ ფოლგა, მოაყარეთ ფქვილი. მოათავსეთ გაბრტყელებული ცომი.
6.ცომს წაუსვით ზეითუნის ზეთი. მოვამზადოთ სოუსი – 1 სუფრის კოვზი პომიდრის პასტას დაუმატეთ 2 სუფრის კოვზი ადუღებული წყალი, მარილი და სანელებლები.
7.ცომს წაუსვით სოუსი, მოათავსეთ შიგთავსი – მოცარელა და შემდეგ დანარჩენი ინგრედიენტები.
8.მოაყარეთ შავი წიწაკა და ყველი.
9.გამოაცხვეთ 8-12 წუთი 250 გრადუსზე.
გემრიელად მიირთვით!