თეთრი ოქრო – რა სარგებელი მოაქვს ჩვენი ორგანიზმისთვს ამ პროდუქტს? – საოცარი ყავა, რომელიც საუზმეს ჩაანაცვლებს!

614

კარაქს კერძებში ძალიან ფართოდ ვიყენებთ, ამიტომაც მას მაღაზიაშიც საგულდაგულოდ ვარჩევთ.

მაღაზიებში უამრავი უარგისი პროდუქტია, მათშორის ბევრია კარაქიც. ამიტომ დღეს ჩვენ საუკეთესო კარაქის არჩევას გასწავლით. სტატიის ბოლოს გაგიგებთ, თუ რატომ ეძახიან კარაქს “თეთრ ოქროს”.

კარაქის ხარისხი

როგორ ავირჩიოთ კარაქი მაღაზიაში

1.კარაგად დაათავალიერეთ შესაფუთი.

2.ხშირად კარაქს საყინულეში ინახახვენ, რაც არასწორია. შენახვის ტემპერატურა უნდა იყოს 6 გრადუსი, ხოლო შენახვის ვადა 30-35 დღე.

3.აირჩიეთ კარაქი ფოლგაში და არა ქაღალდში. ფოლგა კარაქს იცავს შუქისგან, რომლის მოხვედრის შემთხვევაშიც კარაქი კარგავს ვიტამინ A.

4.თუ ასაწონ კარაქს ყიდულობთ, მაშინ აუცილებლად გასინჯეთ. კარაქი უნდა ლღვებოდეს პირის ღრუში და არ უნდა ეკრობოდეს კბილებს, როგორც მარგარინი. თუ კარაქი მშრალია, მკვრივია და ბრჭყვიალაა, მაშინ ის ნამდვილად კარგია.

5.კარგი ხარისხიანი კარაქი უნდა იყოს მოყვითალო ფერის. ნამდვილი კარაქი ზამთარში ღიავდება, ხოლო ზაფხულში უფრო მუქ შეფერილობას იღებს. ეს დამოკიდებულია ბალახის ხარისხზე, რომლითაც იკვებება ცხოველი.

6.ამ პროდუქტის ხარისხის შესამოწმებლად, პატარა ნაჭერი ჩააგდეთ ცხელ წყალში. ნატურალური პროდუქტი ლღობისას არ დაიშლება, ხოლო უხარისხო კი დაიშლება აუცილებლად.

7.კარგი კარაქი პურზე მარტივი გადასასმელია. თუ ის მსხვრევადი და უხეშია, ესეიგი მის შემადგენლობაში ბევრი წყალია.

რატომ აფასებენ “თეთრ ოქროს”

1.კარაქი შეიცავს ორგანიზმისთვის ძალიან საჭირო A ვიტამინს.

2.კარაქში საკმაოდ დიდი რაოდენობით იოდია.

3.კარაქი ასტაბილურებს კუჭის მოქმედებას. ამიტომაც ბავშვებს აუცილებლად უნდა მივაღებინოთ ეს პროდუქტი.

4.კარაქში შემავალი ცხიმის მჟავა მთელს ორგანიზმს ეხმარება ნორმალურად ფუნქციონირებაში. ის ორგანიზმს ეხმარება ვიტამინების : A, E, D და K შეწოვაში. ამიტომაც უმჯობესია ზეთის ნაცვლად გამოვიყენოთ კარაქი.

5.საინტერესო ფაქტი. თუ კარაქს ხშირად მიირთმევთ, ინფაქტის განვითარების რისკს საგრძნობლად დაბლა დაწევთ. ათეროსკლეროზი და კიბოც უკან დაიხევს.

6.კარაქის მირთმევის შემდეგ მალევე გგონიათ, რომ უკვე დანაყრდით. ეს ამ პროდუქტში შემავალი მჟავების გამოა. ამ მჟავებს ორგანიზმი ინახავს და საჭიროების შემთხვევაში იყენებს.

რა არის “ბრონე – ყავა”

“ბრონე – ყავა” – ეს სასმელი ამერიკელმა დევიდ ასპრმა გაგვაცნო. ამ ყავის თავისებურებად ითვლება, მაში კარაქის არსებობა. ეს ყავა საუზმის ნაცვლად შეგიძლიათ მიირთვათ. ეს პროდუქტი ძალიან დიდი პოპულარობით სარგებლობს მათ შორიც, ვინც სეორად იკვებება. ტიბეტში მოგზაურობის შემდგე შექმნა დევიდმა ეს საოცარი ყავა. მან იქ ტიბეტური რრადიციული ჩაი – ჩასუიმი დააგემოვნა. ეს ბალახეული ჩაია მარილიანი რძით და კარაქით.

აუცილებლად გაითვალისწინეთ ეს რჩევები!