სადღესასწაულო რულეტი „ქაშაყი შუბის ქვეშ“

1034

ეს რეცეპტი კი არა, ერთი დიდი სიამოვნებაა! მენდეთ, სტუმრებისთვის „ქაშაყი შუბის ქვეშ“ ასე არავის გაუტანია. ცოტა ძალისხმევა და ყველა კომპლიმენტებით აგავსებთ.

ინგრედიენტები:

  • 4 ჭარხალი
  • 4 საშუალო ზომის სტაფილო
  • 2 მოხარშული კვერცხი
  • 2-3 კარტოფილი
  • 1 საშუალო ზომის ქაშაყი
  • 1 ხახვი
  • 100 გრ მაიონეზი
  • მარილი გემოვნებით

მომზადება:

  1. ხახვის გარდა ყველა ბოსტნეული მოხარშეთ და გააგრილეთ.
  2. ქაშაყი გაჭერით, ძვლები და ყველაფერი ზედმეტი მოაშორეთ, პატარა ნაჭრებად დაჭერით. დაჭრილი ხახვი დაუმატეთ.
  3. მოხარშული ბოსტნეული და კვერცხი გაასუფთავეთ. სხვადასხვა თასში თითოეული ინგრედიენტი საშუალო ზომის სახეხზე გახეხეთ.

შემდეგი წესით საკვებ ცელოფანზე ინგრედიენტები ფენებად დააწყვეთ და მაიონეზი წაუსვით:

  1. ჭარხალი. ზედმეტი წვენი მოაშორეთ, მარილი მოაყარეთ და საკვებ ცელოფანზე მოათავსეთ, ზემოდან პაკეტით ან ცელოფნით ოდნავ დაპრესეთ.
  2. სტაფილო. ჭარხლის ფენაზე დაადეთ ისე, რომ პირველი ფენის კუთხები ჩანდეს. მარილი მოაყარეთ და დაპრესეთ.
  3. კარტოფილი. მარილი მოაყარეთ და დაპრესეთ.
  4. კვერცხი. მარილი მოაყარეთ და დაპრესეთ.
  5. ქაშაყი ხახვთან ერთად. ვიწრო ზოლად ქაშაყი ცენტრში მოათავსეთ ისე, რომ ყველა წინა ფენა ჩანდეს.
  6. ჯერ რულეტის ერთი მხარე დაახვიეთ, ოდნავ ჩატუმბეთ. შემდეგ მეორე მხარე.
  7. რულეტი გაახვიეთ და რამდენიმე საათით ან მთელი ღამით მაცივარში გააჩერეთ, რომ კარგად გაიჟღინთოს.
  8. რულეტი სერვისის თეფშზე გადაიტანეთ და საკვები ცელოფანი მოაშორეთ. სურვილის მიხედვით კამით ან მაიონეზით მორთეთ.
  9. გემრიელად მიირთვით!