საოცარი კერძი ისრაელიდან. მზადდება ძალიან მარტივად.
ინგრედიენტები
- კვერცხი 8 ცალი
- ტკბილი წიწაკა 1 ცალი
- ხახვი 1 ცალი
- ნიორი 2 კბილი
- ქილის პომიდორი 1 ქილა
- ოხრახუში
- პიტას პური 4 ცალი
- ზეითუნის ზეთი 50მლ
- მარილი, შაქარი, წიწაკა გემოვნებით
მომზადება
- შაკშუკა – დღის საუკეთესო დასაწყისია. ის როგორც წესი თეფშზე პურთან ერთად გვხვდება.
- ამ კერძის უამრავი ვარიაცია არსებობს. ზოგი ამადებს ტკბილს, ხოგი მწარეს, ასევე თხელსაც და სქელსაც განარჩევენ.
- დაჭერით ხახვი და ტკბილი წიწაკა.
- მოთუშეთ ზეთში და დაუმატეთ ნიორი.
- დაუმატეთ პომიდორი და კარგად მოთუშეთ. მოაყარეთ მარილი და წიწაკა, შეგიძლიათ დაუმატოთ ცოტა შაქარი.
- ცხელს სოუსს დაუმატეთ ქათმის კვერცხი.
- შეწვით 3-4 წუთი.
- მოაყარეთ მწვანილი.
გემრიელად მიირთვით!