ამ რეცეპტით მომზადებული წიწაკა დაუვიწყარია.
მოამზადეთ და თავად დარწმუნდით!
ინგრედიენტები
- 3კგ წიწაკა
- 1,7ლ წყალი
- 1 ჭიქა ვაშლის ძმარი
- 1 ჭიქა მცენარეული ზეთი
- 1 ჭიქა შაქარი
- 2 სიფრის კოვზი მარილი
მომზადება
- თავდაპირველად წიწაკა კარგად გარეცხეთ.
- წიწაკას მოაჭერით ყუნწი, ისე რომ კომფორტული იყოს თითებით დაჭერა.
- დიდ ქავაბში აადუღეთ წყალი.
- 3 წუთი მოათავსეთ წიწაკა ცხელ წყალში.
- წიწაკა მოათავსეთ თუშფალანგზე გასაგრილებლად. მოამზადეთ ქილაბი.
- წიწაკა მოათავსეთ სტერილურ ქილებში, მასთან ერთად ქილაშ მოატავსე მწარე წიწაკა (თქვენი გემოვნებით).
- გამოიყენეთ ის წყალი სადაც მოიხარშა წიწაკა. მოამზადეთ მარინადი: წამოადუღთ წყალი, ჩაასხით მცენარეული ზეთი, მოაყარეთ მარილი და შაქარი.
- მოურიეთ სრულ გალღვობამდე. მოასხით ძმარი და წამოდაუღეთ.
- წიწაკას მოასხით ცხელი მარინადი. დააფარეთ ქილებს თავზე.
- მოხუფეთ ქილები.
- სტერილიზაციის დრო: 0,5ლ წილისთვის 8 წუთი და 1ლ ქილისთვის 10 წუთი.
- მოზუფული ქილები გადმოაბრუნეთ და შეფუთეთ.
- შეგიძლიათ შეინახოთ გრილ ადგილას მაცივრის გარეშე.
გემრიელად მიირთვით!