ყავის ბრაუნი – ხრაშუნა და არომატული შოკოლადის ნამცხვარი

1862
homemade chocolate brownies on dark background

ბრაუნი – ეს არის ხრაშუნა და არომატული შოკოლადის ნამცხვარი. დღეს ჩვენ მას ძალიან მაგარი ხერხით მოგამზადებინებთ.

მანიკი კვერცხის გარეშე

ტრადიციული ამერიკული ბრაუნი 1893 წელს შეიქმნა.

ასევე არის საინტერესო ვარიაცია მარწყვით. მისი მომზადება ნაადრეv ზაფხულში შეგიძლიათ.

თუ სახლში კაკაო არ გაქვთ, მაშინ გამოიყენეთ ყავა. ასეთი მარტივი მანიკი კვერცხის გარეშე ძალიან გავს ბრაუნს ფორმით, კონსესტენციით, მაგრამ მის მოსამზადებლად ნაკლები ინგრედიენტები დაგჭირდებათ.

ინგრედიენტები

  • 1 ჭიქა შაქარი
  • 1 ჭიქა მანანის ბურღული
  • 1 ჭიქა ახლად მოხარშული ყავა
  • 2 სუფრის კოვზი თაფლი
  • 0,5 ჭიქა მცენარეული ზეთი
  • 2 ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი
  • 5გ ვანილი
  • 1 ჩაის კოვზი დარიჩინი
  • 1 ჭიქა ფქვილი
  • მარილი

მომზადება

1.ცომის ფუძის მომზადება ძალიან მარტივია. მცენარეულ ზეთს დაუმატეთ შაქარი და მანანის ბურღული. დაუმატეთ თაფლი და ცხელი ყავა. კარგად მოურიეთ ინგრედიენტებს, დააფარეთ თავზე და დაელოდეთ 30 წუთი.

2.გაცერით ფქვილი, დაუმატეთ გამაფხვიერებელი, ვანილი და დარიჩინი. მოაყარეთ მარილი გემოვნებით.

3. თხევად მასას ნელ-ნელა დაუმატეთ მშრალი. ამ მეთოდით თქვენ შეძლებთ ერთგვაროვანი ცომის მოზელვას.

4.გამოიყენეთ ნებისმიერი გამოსაცხობი ფორმა. აუცილებლად დაამუშავეთ ზეთით.

5.გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე 40 წუთი.

ბრაუნი ფორმიდან გადმოიტანეთ ცხლად. ზემოდან შეგიძლიათ მოაყაროთ შაქრის ფხვნილი.

გემრიეად მიირთვით!