მოხარშული შედედებული რძის მომზადების უმარტივსი ინსტრუქცია

2667
Caramel sauce pouring in a bowl. Selective focus

ბებიაჩემი აკეთებდა სახლში შედედებულ რძეს და კანფეტებს. დღემდე მენტრება ის გემო. მადლობა ბებიას და ბაბუა ჩემი ბავშვობისთვის.

დღემდე ბებისს რეცეპტით ვამზადებ და ყველას ძალიან მოსწონს, განსაკუთრებით კი ბავშვებს. მითუმეტეს მის მზადებაზე სულ, რაღაც 10-15 დაგეხარჯებათ.

დღეს ჩვენ გაგიზაირებთ მარტივ და სწრაფ რეცეპტს, რომლის მეშვეობითაც ყველას ძალიან გაახარებთ.

 

ინგრედიენტები

  • 200მლ რძ
  • 180გ შაქარი
  • 2 სუფრის კოვზი წყალი
  • 50გ კარაქი
  • 1 ჭიქა მშრალი რძე
  • მწიკვი მარილი

მომზადება

1.გააცხელეთ რძე, არ აადუღოთ, არამედ კარგად გააცხელეთ.

2.ღრმა ქვაბში ჩაყარეთ შაქარი და მოასხით წყალი. კარამელი ადუღეთ საშუალო ცეცხლზე, ურიეთ განუწყვეტლივ და მიიყვანეთ ერთგვაროვან მასამდე.

3.დაუმატეთ კარაქი. ურიეთ განუწყვეტლივ.

4.როცა კარამელი გამუქდება, მაშინ დაუაუმატეთ ცხელი რძე. ხარშეთ საშუალო ცეცხლზე კარამელის გალღვობამდე.

5.მზა კარამელს დაუმატეთ მწიკვი მარილი. მოურიეთ მასას და გააგრილეთ. კონსესტენცია ძალიან უნდა გავდეს სქელი არაჟნის კონსესტენციას.

ასეთი საოცარი კარამელი შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნამცხვრებში და ტორტებში. გემრიელად მიირთვით!