სალათი “გაუმაძღარი”
ინგრედიენტები
- 50გ შებოლილი ძეხვი
- 1 ქილა კონსერვირებული ლობიო
- 2 პომიდორი
- 50გ ოხრახუში
- 2 სუფრის კოვზი მაიონეზი
- 50გ ყველი
მომზადება
- დაჭერით ძეხვი და პომიდორი.
- გახეხეთ ყველი, დააქუცმაცეთ მწვანილი. გადაასხით ლობიოს სითხე.
- გააერთიანეთ ინგრედიენტები და მოასხით მაიონეზი.
კარტოფილის სალათი ლორით
ინგრედიენტები
- 750გ კარტოფილი
- 4 კვერცხი
- 1 ტკბილი წიწაკა
- 200გ ლორი
- 4-5 მწვანე ხახვი
- 200გ ზეთის ხილი
- 5 მწნილი კიტრი
- 2 სუფრის კოვზი მარილწყალი
- ოხრახუში
- 2 ჩაის კოვზი მდოგვი
- 200გ მაიონეზი
- მარილი
- შავი წიწაკა
მომზადება
- გარეცხეთ და მოხარშეთ კარტოფილი. გაასუფთავეთ და დაჭერით კუბიკეაბდ. მოხარშეთ 3 კვერცხი და წვრილად დაჭერით.
- დააქუცმაცეთ ხახვი, მწვანილი და წიწაკა. ერთმანეთს დაუმატეთ მზა პროდუქტები.
- მაიონეზს დაუმატეთ მდოგვი, მარილწყალი და დაქუცმაცებული კიტრი.
- მოასხით სალათს სოუსი და დაელოდეთ 1 საათი. მოაყარეთ კვერცხი.
მამაკაცური სალათი
ინგრედიენტები
- 300გ საქონლის ხორცი
- 80გ ხახვი
- 150გ პომიდორი
- 200გ ბულგარული წიწაკა
- 1 სუფრის კოვზი აჯიკა
- 5 სუფრის კოვზი სოიოს სოუსი
- 0,5 ჩაის კოვზი ძმარი 70%
- 30გ ნიორი
- 70მლ მცენრეული ზეთი
- 0,5 ჩაის კოვზი კაკალი ქინძი
- 1 ჩაის კოვზი შაქარი
- 0,5 ჩაის კოვზი პაპრიკა
- მარილი და წიწაკების მიქსი გემოვნებით
მომზადება
- დაჭერით ხორცი და შეწვით 20მლ მცენარეულ ზეთში. მოაყარეთ მარილი და წიწაკა.
- დაჭერით ხახვი, დაუმატეთ პაპრიკა, 0,5 ჩაის კოვზი მარილი, შაქარი და ძმარი. მოურიეთ და დაელოდეთ 20 წუთი.
- დაჭერით ბულგარული წიწაკა და პომიდორი. მოათავსეთ ჯამში, დაუმატეთ ხორცი ხახვი და დაჭყლეტილი ნიორი.
- ქინძს დაუმატეთ აჯიკა, წიწაკები, დარჩენილი ზეთი და სოიოს სოუსი. მოასხით სალათს.
საქონლის ღვიძლის სალათი
ინგრედიენტები
- 400გ საქონლის ღვიძლი
- 2-3 მწნილი კიტრი
- 1 ხახვი
- 2 კბილი ნიორი
- 1 სტაფილო
- 3 სუფრის კოვზი მაიონეზი
- 6-7 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი
- 3 კვერცხი
- 1 სუფრის კოვზი ფქვილი
- 35გ ნიგოზი
- მარილი და შავი წიწაკა
მომზადება
- დაჭერით ღვიძლი, კიტრი, ხახვი, ხოლო სტაფილო ფახეხეთ.
- ტაფაზე გააცხელეთ 2 სუფრის კოვზი ზეთი და შეწვით ღვიძლი 7-8 წუთი. გადმოიტანეთ თეფსზე, ტაფაზე მოათავსეთ სტაფილო და შეწვით.
- კვერცხს დაუმატეთ მარილი, ფქვილი და ათქვიფეთ. ტაფას წაუსვით ცხიმი და გამოაცხეთ თხელი ბლინები. გააგრილეთ, გადაახვიეთ და წვრილად დაჭერით.
- ახალ ზეთში შეწვით ხახვი 5 წუთი. გამოაშრეთ ნიგოზი მშრალ ტაფაზე და დააქუცმაცეთ,
- შეაერთეთ ინგრედიენტები. დაუმატეთ მარილი, წიწაკა, ნიორი და მაიონეზი.
სალათი ქათმის ღვიძლით
ინგრედიენტები
- 2 კვერცხი
- 1 სტაფილო
- 2 კარტოფილი
- 1 კიტრი
- 150გ ქათმის ღვიძლი
- 2 მანდარინი
- 1 ბულგარული წიწაკა
- მწვანე ხახვი
- ხახვი
- 80გ ყველი
- 1-2 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი
- 2 სუფრის კოვზი სოიოს სოუსი
- 2-3 სუფრის კოვზი მაიონეზი
- მარილი და წიწაკა
მომზადება
- მოხარშეთ კვერცხი, კარტოფილი და სტაფილო. გახეხეთ ყველი, ხოლო დანარჩენი წვრილად დაჭერით.
- გააცხელეთ ტაფაზე ზეთი. შეწვით ღვიძლი და ხახვი სოიოს სოუსში ცხიმიან ტაფაზე.
- შეაერთეთ ყველა ინგრედიენტი, ყველის გარდა. მოაყარეთ მარილი, წიწაკა და მოასხით მაიონეზი. მოაყარეთ ყველი.
გემრიელად მიირთვით!