2 ფორთოხლით 4 ლიტრ შინაურულ წვენს ვაკეთებ

4002

ბავშვების ჯანმრთელობა ყველაზე მნიშვნელოვანია. ვცდილობ, რომ მაქსიმალურად სასარგებლო კერძები მოვუმზადო. ბებია სოფლიდან ხილს და ბოსტნეულს გვიგზავნის. რძეს მეგობრების ოჯახიდან ვყიდულობთ. რა თქმა უნდა, შვილების რაციონიდან კანფეტები და სხვა ტკბილეული სრულად არ ამომიღია, მაგრამ მათი რაოდენობა შევამცირე. დიდხანს ვიფიქრე, რით ჩამენაცვლებინა მაღაზიის ხილის წვენი. საბედნიეროდ, დედამთილმა კარგი რეცეპტი გამიზიარა. ახლა ჩემი შვილები გემრიელ შინაურულ წვენს ხშირად მთხოვენ. ორი ფორთოხლით 4 ლ სასმელი გამოდის. ყველა დედისთვის ძალიან სასარგებლო რეცეპტია.

ინგრედიენტები:

  • 2 ფორთოხალი
  • 1 ლიმონი
  • 15 ს/კ შაქარი
  • 4 ლ წყალი

მომზადების წესი:

1. პირველ რიგში, 4 ლ საკვები წყალი აადუღეთ. ახლა წყალი გასაგრილებლად გააჩერეთ. ფორთოხლის მომზადება დაიწყეთ. გამდინარე წყალში კარგად გარეცხეთ და გათალეთ. თითოეული ციტრუსი მოსახერხებელ ნაჭრებად დაჭერით და ხორცსაკეპ მანქანაში გაატარეთ.

2. მიღებული ნარევი წყალს დაუმატეთ. კვლავ აადუღეთ, რომ ხილს ბაქტერიები და მიკრობები სრულად მოაშოროთ. მოხარშვა არ სჭირდება, უბრალოდ საჭირო ტემპერატურამდე მიიყვანეთ და გაზქურა გამორთეთ.

3. ცხელი წვენი მარლაში გადაწურეთ. თუ მარლა არ გაქვთ, ფქვილის საცერი გამოიყენეთ. სითხეს 15 სუფრის კოვზი შაქარი და 1 ლიმონის წვენი დაუმატეთ. ლიმონის წვენის ნაცვლად შეგიძლიათ ლიმონის კონცენტრატი გამოიყენოთ, რომელიც ნებისმიერ სუპერმარკეტში იყიდება. უკიდურეს შემთხვევაში ლიმონმჟავას ფხვნილი გამოიყენეთ.

4. ჩემი შვილები ფორთოხლის შინაურულ წვენს მუდმივად სვამენ. სკოლაში და დამატებით გაკვეთილებზე თან ვატან. ზოგიერთი თანაკლასელის დედა რეცეპტსაც მთხოვს. დარწმუნებული ვარ, რომ ხილის სასმელით აღფრთოვანებული დარჩებით.