ჰაეროვანი ფორთოხლის კექსი ნაზი კრემით. ოქროს რეცეპტი

483

მზიანი ფორთოხლის კექსი პირქუშ დღესაც განწყობას აგიმაღლებთ. საღამოს ჩაის წვეულებისთვის ფერადი და გემრიელი დესერტი მოამზადეთ და ამაში თავად დარწმუნდით.

ჰაეროვანი ცომი და უნაზესი კრემი განუმეორებელი ციტრუსის ნოტებით საოცარი კომბინაციაა. ნამდვილი ტკბილეულის მოყვარულები აღფრთოვანებულნი დარჩებიან. რაც შეიძლება მეტი ფორმა აიღეთ, რომ საღამოს კექსი ყველასთვის სამყოფი იყოს.

როგორ გამოვაცხოთ ფორთოხლის კექსი კრემით

გემრიელი დესერტი რომ მიიღოთ, გარგარის ჯემი და ქოქოსის ფანტელები დაუმატეთ. ღუმელიდან გამოღების შემდეგ კექსს გაგრილება აცადეთ. შემდეგ ჯემი კულინარიული ფუნჯით ყველა მხრიდან თხლად წაუსვით. ქოქოსის ფანტელები მოაყარეთ და კრემით გაავსეთ.

ინგრედიენტები:

  • 2 კვერცხი
  • 15 გ გამაფხვიერებელი
  • 1,5 ს/კ სიმინდის სახამებელი
  • 170 გ შაქარი
  • 10 გ ლიმონის ცედრა
  • 230 გ ხორბლის ფქვილი
  • 8 გ ვანილის შაქარი
  • 300 მლ ფორთოხლის წვენი
  • 100 მლ მზესუმზირის ზეთი

მომზადების წესი:

1. 1 კვერცხი ღრმა თასში ჩატეხეთ. 100 გ შაქარი დაუმატეთ. სათქვეფით კარგად აურიეთ. მზესუმზირის ზეთი ჩაასხით და ისევ აურიეთ.

2. ლიმონის ცედრა წვრილად გახეხეთ. ლიმონის ცედრა და 10 მლ ფორთოხლის წვენი კვერცხის მასას დაუმატეთ და აურიეთ.

3. ხორბლის ფქვილი თანდათან დაუმატეთ. გამაფხვიერებელი და ვანილის შაქარი დაუმატეთ. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე აურიეთ. ცომი ფორმებში ჩაასხით და 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 20-25 წუთით აცხვეთ.

4. სქელძირიან ქვაბში 70 გ შაქარი და კვერცხი აურიეთ. 150 მლ ფორთოხლის წვენი და სიმინდის სახამებელი დაუმატეთ. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე აურიეთ.

5. მიღებული მასა ზომიერ ცეცხლზე დადგით. ციტრუსის ნარევი გასქელებამდე ხარშეთ, აქტიურად ურიეთ. შემდეგ ქურას მოაშორეთ და ოდნავ შეაგრილეთ.

6. კოვზით ან საკონდიტრო ტომრით ცივი კექსები თბილი კრემით გაავსეთ. მზადაა!

ფერადი კექსები არომატული კრემით ოჯახის წევრებს აუცილებლად მოეწონებათ. ბავშვები ციტრუსის ტკბილეულზე გიჟდებიან. რეცეპტი შეინახეთ, რომ არ დაკარგოთ.