ბავშვობაში ხშირად მივირთმევდი შედედებული რძით სავსე ხვეულებს, ჩემი ფავორიტი დესერტი იყო და არის.
ამ ხვეულებს დღემდე ვამზადებს ცილის კრემით, ბავშვები უბრალოდ გჟდებიან მასზე. ყოველი დაგემოვნების შემდეგ, მახსენდება ბავშვობის ტკბილი წლები.
ინგრედიენტები
- ფენოვანი უსაფუარო ცომი 400გ
- კვერცხი 2 ცალი
- შაქარი 100გ
- წყალი 50მლ
- ლიმონის წვენი 1 ჩაის კოვზი
მომზადება
- დაამზადეთ კონუსი ფოლგისგან. ცომი გააბრტყელეთ და დაჭერით გრძლად.
- თითოეული ნაჭრისგან ფოლგის დახმარებით შექმენით კონუსი. თითოეული ხვეულის შემდეგ ახალი ფოლგის დამზადება მოგიწევთ, რადგან ცომი საყრდენის გარეშე ცხობისას დაიშელბა.
- წაუსვით კევრცხის გული და მოაყარეთ შაქარი. გამოაცხეთ 200 გრადუსზე 15 წუთი.
- ამასობაში მოამზადეთ კრემი. გაალღვეთ შაქარი.
- ათქვიფეთ წ კვერცხის ცილა, დაუმატეთ ლიმონის წვენი და ისევ ათქვიფეთ. თქვეფის პროცესში ჩაასხით სიროპი.
- ამოავსეთ კრემით ხვეულები.
გემრიელად მიირთვით!