აუცილებლად შეინახეთ რეცეპტი.
მზადდება მარტივად და სწრაფად.
ძალიან გემრიელია!
ხანუმი – უზბეკური სამზარეულოს მშვენებაა, რომელიც რულეტის მსგავსად მზადდება.
ხანუმის ცომი გამოდგება ვარენიკებისთვისაც.
ინგრედიენტები
- 150მლ წყალი – ცხელი
- 1 ჩაის კოვზი მარილი
- 3 ჭიქა ფქვილი
შიგთავსი
- 350გ ფარში
- 1 ხახვი
- მარილი, წიწაკა
- მწვანილი
სოუსისთვის
- ხახვი, სტაფილო
- პომიდვრის პასტა ან პომიდორი
ინგრედიენტები
- მზადება უნდა დაიწყოთ ცომით.
- ჯამში გაცერით ფქვილი, დაუმატეთ მარილი და მოურიეთ.
- დაუმატეთ წყალი და სწრაფად მოზილეთ რბილი ცომი.
- ცომი დაასვენეთ.
- დაიწყეთ ფარშის მზადება.
- ხორცს დაუმატეთ გახეხილი ხახვი, მარილი, წიწაკა და მწვანილი.
- კარგად მოურიეთ. შეგითავსი მზად არის.
- გააბრტყელეთ ცომი, ძალიან თხლად. თუ ორი რულეტი გნებავთ, მაშინ გაყავით ორად ცომი.
- ცომზე მოათავსეთ შიგთავსი და დაახვიეთ რულეტისებურად.
- კუთხეები კარგად დააფიქსირეთ.
- თუშფალანგზე მოათავსეთ რულეტი და ხარშეთ 45-50 წუთი.
- სოუსის მომზადება უმარტივესია.
- შეწვით ხახვი, სტაფილო, პომიდორი ან პომიდვრის პასტა.
- დაუმატეთ ნიორი, მწვანილი. დააფარეთ თავზე და დაელოდეთ.
გემრიელად მიირთვით!